Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj? 1 hét múlva születik a...

Baj? 1 hét múlva születik a babánk, a ruháit már kimostam. Ariel folyékony mosógél + az új coccolino sensation tiareflowers and redfruits öblítővel. Azért ezt az öblítőt használom, mert nagyon jó hosszan tartó illata van.

Figyelt kérdés
Baj? 1 hét múlva születik a babánk, a ruháit már kimostam. Ariel folyékony mosógél + az új coccolino sensation tiareflowers and redfruits öblítővel. Azért ezt az öblítőt használom, mert nagyon jó hosszan tartó illata van. Ha kinyitom a szekrényét, árad belőle a friss illat. Vasalni nem vasaltam őket. Vannak köztük turis dolgok is, de u. úgy 40fokon mostam ki, mint az újakat. Baj hogy így érezni a finom illatot rajtuk? Vasalni mindenképp kell?
2012. febr. 1. 01:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A picikék elvileg nem szeretik az erős illatokat. Én sensitive öblítőt használok. Kezdetben minden ruháját átvasaltam egyszer, de erről hamar leszoktam, mert nekünk szárító gépünk van és ugyanazt a hőkezelést (sőt még melegebbet) megkapják a ruhái a szárítógéptől is.

De ha nektek nincs szárítótok, azért én legalább egyszer átvasalnám, és ezentúl valami enyhébb illatú sensitive öblítőt használnék (de ez igazából a te egyéni döntésed, illetve megbeszélheted esetleg a védőnőtökkel).

2012. febr. 1. 08:47
 12/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!! Nyilván a textilpelusok és a gyűrődős rucik már ki is vannak vasalva, de attól még dől belőlük az illat :(
2012. febr. 1. 09:09
 13/19 anonim ***** válasza:
67%

Nem ismerem ezt az öblítőt, de gyanítom nem volt még a közeledben újszülött kisbaba. Olyan finom baba illata van egy pici babának, hogy nincs az az öblítő, amivel én azt elnyomnám... Én is szeretem ha jó illatúak a ruhák, de a babaillat ezerszer jobb!!!

A pici babák pedig nem is szeretik az erős illatokat. Ő rajtad is az anyaillatot fogja keresni, a te természetes szagodat, eleinte arról fog megismerni, nem az ilyen-olyan öblítőkről.

Turis ruhákat (meg egyébként az új ruhákat is) ajánlott lenne legalább egyszer fertőtleníteni, és mivel a kisruhákat nem szerencsés magas hőfokon mosni, így erre az egyetlen mód a vasalás.

2012. febr. 1. 10:18
 14/19 A kérdező kommentje:
Volt a közelemben, nem kell ez a stílus...
2012. febr. 1. 10:48
 15/19 anonim ***** válasza:
Ezek az illatok valóban túl intenzívek egy újszülöttnek. A mosószer megválasztásánál nem elegendő azt figyelembe venni, hogy mennyire lúgos, hanem ezer más szempontot is, pl. hogy mivel tartósítják (nagyon sok mosószert tartósítanak ugyanis nehézfémekkel). Arról nem is beszélve, hogy ezek az illatanyagok ERŐSEN allergizálnak, főleg ilyen pici korban. Az oké, hogy az előttem szólók pár hónapos babájának még semmi baja nem lett attól, hogy ilyen tisztítószereket használ, de gyanítom, hogy záros határidőn belül meg fognak fordulni az allergológusnál, pullmonológusnál. :(
2012. febr. 1. 11:35
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánatot kérek, nem megsérteni akartalak! És nem is akartam úgy írni, hogy az félreérthető legyen (de úgy tűnik mégis sikerült). Egyszerűen csak azt akartam leírni, hogy számomra sokkal kellemesebb a baba illata az öblítőnél...

Mégegyszer bocsánatot kérek mindenkitől akit a válaszommal megbántottam! Nem ez volt a célom...

2012. febr. 1. 12:44
 17/19 A kérdező kommentje:
Semmi gond, bocsi, csak nekem is kicsit rosszul esett :$
2012. febr. 1. 13:02
 18/19 A kérdező kommentje:
Ja és 19 éves vagyok, első babànk, nem tudtam pontosan hogy mással kell mosni a ruháit. Nézzétek ezt el nekem. Csak jót akartam.
2012. febr. 1. 13:03
 19/19 anonim ***** válasza:
Mosd át őket és vasalás. Nem az illat miatt elsősorban, hanem érzékeny a bőrük nagyon. Mindenképpen öblítő nélkül kell neki mosnod és Sensitiv megnevezésű mosószerrel. Ezt akkor ha nem lesz különlegesen érzékeny a bőre. Ha mégis úgy alakulna ahogyan az én babámnál is, külön érzékenybőrű babáknak való babakocsószerrel kell mosnom a ruhácskáit és a miénket is hogy magunkhoz tudjuk ölelni...
2012. febr. 1. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!