Mekkora első lépés cipőt vegyek babának? Most 8 hós, felállt, és kb 12 centis a lába. Mire járni fog, mennyit nő még a lába?
A gyermek láb mérete cm-ben
Gyerekcipő méretszáma
11.2 - 12.1 cm 18-as gyerekcipő
11.9 - 12.8 cm 19-es gyerekcipő
12.6 - 13.4 cm 20-as gyerekcipő
13.2 - 14.1 cm 21-es gyerekcipő
Tehát kb egy éves korban fog már járni, legalábbis csak ezt gondolom. 4 hónap alatt mennyit nő még a lába?
Bizony maradhat 19-es és akár nöhet 21-re is.
majd ha elkezd menni akkor menj el és mérjék le neki olyanok akik értenek hozzá.
Gyerkőccel együtt menj majd vásárolni, és próbáld a cipőt a lábára. Egyrészt még bármennyit nőhet a lába, másrészt a méretezés is eltér a cipő fajtáknál. Én mindig felpróbáltam lányom lábára a cipőt, és ráállítottam, hogy tud-e benne lépegetni, jól áll-e a lábán stb.
Lányom lába 10 hónaposan 18-as volt, 1 hónap múlva 19-es lett, 1 évesen meg már inkább 21-es cipőt vettem neki, mert a 20-asnál úgy éreztem kicsi.
Úgyhogy nem tudni előre mekkora lesz a lába a babádnak.
jól értem, te most akarsz venni egy cipőt a babádnak amit majd 1 éves fog hordani???
az első lépés cipők elég horror áron vannak és tényleg meg kell venni. ha van felesleges pénzed akkor vegyél...
én fiamnak így nőtt a lába:
mikor elkezdett járni (10hónaposan) 19es volt a lába
1 évesen 20as
14 hónaposan 21es
ekkor kapott egy tavaszi cipőt amit még ősszel is használt mert nem nőtt a lába gyakorlatilag 9 hónapig egy milimétert se.
22hónaposan még 21es volt a lába
a 2. szülinapján meg 24es!!!
2 hónap alatt 3 számot nőtt!
Köszönöm a válaszokat!
Csak egy külföldi rokon most van itthon, és mindenáron akarta, hogy írjak egy listát, hogy mi kell a babámnak. Mivel most mindene megvan, így a későbbi dolgokra gondoltam. Ezért kérdeztem, hogy hányas cipőket hozassak neki.
Akkor esetleg azt lehet, hogy rendelj egy nagyobb méretet, ami biztosan jó lesz, átmeneti időre valót, ne béleltet. Mondjuk 22-eset, addigra biztosan fog járni.
Amúgy ennek rokonnak nem lehet később megírni, hogy mekkora méretet, milyet vegyen (pl. emailben lehet képet is küldeni, hogy te milyenre gondolsz), amikor már tényleg aktuális a dolog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!