15 hónapos babátok játszik a játékaival? Mennyit játszotok és mit a babával?
Nem rontottál el semmit, de érdemes sokkal kevesebb játékot elé rakni. Minél kevesebb a játék annál jobban érdekli, köti le egy dolog.
Felezd meg a játékokat 2 dobozba. Ha van pl legó és fakocka is azokat szedd külön dobozba. és 1-2 hetente váltogasd a jétékokat. tedd el magas polcra pl zenélöket, puzzelt, könyveket, és ezeket csak bizonyos játékokkor add oda. pl most leülünk könyvezni.
én úgy osztottam el, hogy pl egy dobozban vannak a poharas, egybe rakós játékok + egy csomó más + egy másik doboz a fakockák eez az egyik heti játékok.
másik heti játékokben vannak ezek a gyürük, pár zenélö kütyü, és az összes formabedobó + egy doboz legó.
ezeket váltom. vannak puzzelök, könyvek amiket csak heti 1-2 alaklommal veszünk elö.
áá ne aggódj,én fiam is 15 hónapos és sokszor még akkor sem érdeki a játékai,ha ott ülök és előveszem neki...ha mégis leül mellé akko csak kipakol és már megy is tovább.
viszont szeret nekem "segíteni" főzni,teregetni, porszívózni:)sokat kergetőzünk,birkózunk,kukucs játékozunk,ezek most nagyon bejönnek.meg a könyv nézegetés.
De a formabedobónál jobban érdekli hogy kell a laptop töltőjét a gépbe dugni:)
Lányom néha játszik a játékaival, de minden más jobban érdekli általában: távirányító, kulcsok, papír-toll, hűtőmágnes, WC-papír guriga stb.
Amikor játszunk leülök mellé, építőkockázunk, könyveket nézegetünk, bekapcsolom neki a zenét és táncolunk, magyarázok neki mindent amit épp csinálok, segít bepakolni a mosógépbe stb.
Amúgy tök jól elvan magában is szerencsére.
Nem hiszem, hogy elrontottál valamit, a gyerkőcök szeretik az olyan tárgyakat, amik nem igazán nekik valók. Majd később játszanak is a játékaikkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!