Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 15 hónapos babátok játszik a...

15 hónapos babátok játszik a játékaival? Mennyit játszotok és mit a babával?

Figyelt kérdés
Kisfiam játszik a játékaival időnként, de mintha unná, és csak a felnőtt "játékok" kötik le. Elrontottam valamit? Többet, mást kellett volna játszanom vele?
2012. jan. 31. 14:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem rontottál el semmit.A kicsik még most fedezik fel a világot,nekik minden új még.Persze hogy unja a játékait,és az új dolgok felé indul.Amit lehet meg kell neki mutatni a világból.Alapvetően egy ekkora gyerkőcöt még nem köt le órákig semmi,de az ismeretlen és a tilos milyen érdekes.Én úgy csináltam hogy mindent megmutattam neki,amit lehetett kézbe adva amit nem azt is de csak úgy hogy én fogom.Játék neki még minden,a teregetéstől a krumplimosásig,bármibe befoghatod és játszotok is.3 gyerekem van a kicsi 2 éves.Ő is unja időnként a játékait.Szoktam neki eltenni belőle 2-3 hétre,aztán előveszem,akkor ujdonság megint.
2012. jan. 31. 14:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Gyerekfüggő dolog, nem hinném, hogy elrontottad volna. A nagyobbikam imádta mindig is a játékait a klasszik petpalack-kulcs-távirányító dolog nem izgatta különösebben. A kicsi is eljátszik a játékokkal bár inkább "olvasni" szeret. Viszont ő elvan egy kulcscsomóval hosszú ideig és imád rajtam csüngeni.
2012. jan. 31. 14:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem rontottál el semmit, de érdemes sokkal kevesebb játékot elé rakni. Minél kevesebb a játék annál jobban érdekli, köti le egy dolog.

Felezd meg a játékokat 2 dobozba. Ha van pl legó és fakocka is azokat szedd külön dobozba. és 1-2 hetente váltogasd a jétékokat. tedd el magas polcra pl zenélöket, puzzelt, könyveket, és ezeket csak bizonyos játékokkor add oda. pl most leülünk könyvezni.

én úgy osztottam el, hogy pl egy dobozban vannak a poharas, egybe rakós játékok + egy csomó más + egy másik doboz a fakockák eez az egyik heti játékok.

másik heti játékokben vannak ezek a gyürük, pár zenélö kütyü, és az összes formabedobó + egy doboz legó.

ezeket váltom. vannak puzzelök, könyvek amiket csak heti 1-2 alaklommal veszünk elö.

2012. jan. 31. 14:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

áá ne aggódj,én fiam is 15 hónapos és sokszor még akkor sem érdeki a játékai,ha ott ülök és előveszem neki...ha mégis leül mellé akko csak kipakol és már megy is tovább.

viszont szeret nekem "segíteni" főzni,teregetni, porszívózni:)sokat kergetőzünk,birkózunk,kukucs játékozunk,ezek most nagyon bejönnek.meg a könyv nézegetés.

De a formabedobónál jobban érdekli hogy kell a laptop töltőjét a gépbe dugni:)

2012. jan. 31. 14:56
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Lányom néha játszik a játékaival, de minden más jobban érdekli általában: távirányító, kulcsok, papír-toll, hűtőmágnes, WC-papír guriga stb.

Amikor játszunk leülök mellé, építőkockázunk, könyveket nézegetünk, bekapcsolom neki a zenét és táncolunk, magyarázok neki mindent amit épp csinálok, segít bepakolni a mosógépbe stb.

Amúgy tök jól elvan magában is szerencsére.

Nem hiszem, hogy elrontottál valamit, a gyerkőcök szeretik az olyan tárgyakat, amik nem igazán nekik valók. Majd később játszanak is a játékaikkal.

2012. jan. 31. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!