Miért van az, hogy 6 hetes babám a hasamon órákig alszik, de ha leteszem 5-20 perc után felkel és nem is alszik vissza? Mit tegyek, hogy a kiságyában aludjon?
Én ugyanígy vagyok. És kipróbáltam, ha hagyom üvölteni, előbb-utóbb (inkább utóbb) elfárad, elalszik, de kb 10c múlva újra kel és kezdődik elölről.
Nem mindig rakom le úgy, de nálunk bevált a hason alvás. Ha elaludt a karomban, úgy rakom le és akkor alszik egy darabig.
Egyetértek, az nem "elrontás", ha nem hagyod őt kínlódni, hanem segítesz neki, sőt!
Ha most még úgy látod, ezt igényli, akkor ne akard őt mindenáron leszoktatni szerintem. Persze próbálkozz nyugodtan ezzel-azzal (hason altatás is jó tipp), hátha bejön valami, de ha sehogyse látsz még változást, az azt jelzi, hogy most még nem kész az "önálló" alvásra.
Ha fárasztónak érzed a hason alvást, próbálhatod a hordozókendőt is - ebben ő is tud aludni is és te is csinákhatod közben a dolgod, szabad a két kezed.
Idővel javulni fog, hidd el.
Egy ici-picit hosszú, de ajánlom figyelmetekbe ezt a cikket és esetleg egy kis kutatást az alábbi kulcsszavakra: kontinuum elv, kötődő nevelés, babahordozás előnyei. Sokkal szebben ki van fejtve, mind ahogy azt én le tudnám írni pár mondatban.
Boldog, örömteli babázást Nektek!
Szerintem nincs ezzel semmi gond, nálunk is így volt, ez nem elrontás. Majd ha elmúlik ez a hasfájós időszak, szépen-lassan leszokik róla a babád...legalábbis a mienk leszokott. Most már az a baj, hogy nem is alszik el rajtam:(
Én sem tudtam semmit csinálni anno, de szerintem ez idő kérdése csak, először esti alvásnál szokott le róla, majd nappal is. Most már ha elfárad leteszem és elalszik, ezt pár hónapja még lehetetlennek gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!