Legyen v ne legyen?
Figyelt kérdés
29 éves vagyok, és egyre jobban foglalkoztat a kérdés ill szeretnék babát csak félek a késöbbiektől, pl:lesz e elég pénzünk mi lesz ha nem lesz a páromnak munkája lakás fentartás plusz pelenka ez az amaz. Hogy találok utánna munkát ki megy a gyerekért ha egész nap dolgozom. Ki vigyáz rá nyári szünetbe (páromnak nincsenek szülei nekem anyum van külön élünk) de őt sem terheletem. Nagyon foglalkoztat a kérdés de félek.Szerintetek?2012. jan. 28. 22:35
11/17 anonim válasza:
Alapvető tévedés abból kiindulni, hogy gyereket csak a totálisan biztosra vállalhatunk. Egy gyerek felnevelése kb.20 éves történet. SOHA nem tudhatja SENKI , aki gyereket vállal, hogy mondjuk 10 év múlva lesz-e munkája, milyen lesz a gazdasági helyzet, a kormány, stb... Ha ebből indulsz ki, akkor soha nem fogsz gyereket szülni. Szóval ne parázz, hajrá.:)
12/17 anonim válasza:
Egyébként meg az a normális, ha a nagyszülők segítenek a gyereknevelésben. Ebben semmi különös nincs, hogy a nagyszülő foglalkozik az unokával, jól működő családokban ez így szokás.
13/17 anonim válasza:
Egy évvel ezelőtt még én is pont ezeken a kérdéseken rágódtam. Mára van egy 3 hónapos gyönyörű kislányom, és most azt érzem, hogy bevállaltam volna hamarabb is. Ne kérdezd magadtól, hogy készen állsz-e, mert szerintem nagyon kevesen (vagy az is lehet, hogy senki sem) mondanak erre a kérdésre igent. Én sem álltam készen és rengeteg kérdésem volt. Szerintem ez is része az egész folyamatnak, ezzel együtt szép az egész, és ezzel együtt kell belevágni. Ez is az érési folyamat része. Az anyukává érésé. Én 27 voltam, mikor teherbe estem, és 28, mire szültem. Nekem könnyű szülésem volt, hála Istennek, de a gyermekágyon a kórházban azt tapasztaltam, hogy 30 felett szinte mindenki duplán megszenvedett a szüléssel és az egész lábadozással azok közül, akik 30 felett vállalták be az első gyereket. Azóta mindenkit bíztatok, hogy nem érdemes húzni, halasztani, mert csak egyre nehezebb lesz. Ja, és még annyit, hogy segítségem nekem sem volt semmi, annyira, hogy az első fürdetést itthon például egyedül kellett megcsinálnom, gondolhatod... Hidd el nekem, hogy semmi más nem kell, csak szeretet. Ha az van, minden megoldódik :)
14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat jó olvasni:)
2012. jan. 29. 16:58
15/17 A kérdező kommentje:
Megírnátok h mik azok a fontos dolgok amiket mindenképp meg kell venni?ilyenekre gondolok h légzésfigyelő ill hogy mi az ami szerintetek felesleges mik a tapasztalatok?
2012. jan. 29. 17:38
16/17 anonim válasza:
Nálunk nincs légzésfigyelő. A tapasztalatok szerint, amiket hallottam, több vele az idegeskedés, mint amennyit segít, mert könnyen elcsúszik, aztán jelez akkor is, ha nincs baj, viszont anyuka meg jól szívinfarktust kap közben. Így is, úgy is ránéz az ember. Én például már csak azért is odahajolok, és ellenőrzöm, ahogy szuszog, hogy közben megszagolgassam egy kicsit a kis finom illatát. Jó pár dolog van, ami csak a baba érkezése után derül ki, hogy kell-e. Például mérleg csak akkor kell, ha nem hízik, nem kakil, vagy ha nem szopik rendesen, de ez csak pár hét után derül ki, nem érdemes előre beszerezni a mérleget, csak ha látod, hogy szükség van rá. Mi cumiból és cumisüvegből kaptunk rekordmennyiséget (szopik, annyi tejem van, amennyi pont elég, ezért nem kell a cumisüveg, a cumit meg egyáltalán nem használjuk). A kórházak szoktak kérni már a gyermekágyra bimbókiemelőt, bimbóvédőt, na arra is csak ritkán van szükség, én megvettem, aztán azóta is ott van, ha rákap a mellre könnyen, és sikerül is bekapnia, akkor nem kell. A mellszívót is mindenhol mondják, hogy vigye a kismama, nekem arra sem volt szükségem. Szóval a lényeg, hogy ezzel nem azt akarom mondani, hogy biztos neked sem lesz ezekre szükséged, hanem azt, hogy kb. szerintem ezek azok a dolgok, amikről csak szülés után derül ki, hogy meg kell-e venni. Ha a párod nem szívbajos, akkor ezeket simán be tudja szerezni akkor, ha már igény is van rá. Le tudsz tölteni amúgy a netről babakelengye listát, általában bármelyik jó, de egyébként a védőnők is mindig adnak listát már a 18 heteseknek is. Áldásos gyermekvállalást nektek:)
17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ kedves anyuka:)
2012. febr. 6. 17:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!