Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Védőnőt lehet váltani?

Védőnőt lehet váltani?

Figyelt kérdés
2012. jan. 26. 20:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem, ahol laksz(ténylegesen, nem az a fontos,hogy hova vagy bejelentve), az Ő körzetéhez tartozol. Nem fog másik körzetből való védőnő kimenni hozzátok, és ezt tőled sem várják el. Miért akarod lecserélni?
2012. jan. 26. 21:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is szerettem volna másik védőnőt kérni, mert a mienk nagyon szörnyű volt, de csak annyit lehetett tenni, hogy lemondhattam a védőnői szolgáltatást. Így most nem jár hozzánk senki. Elég szomorú, hogy nincs más megoldás, szerintem ez amúgy nem biztos, hogy szabályos...
2012. jan. 26. 21:13
 3/7 anonim ***** válasza:
54%
De lehet másikat kérni, de ezt vagy megbeszéled a védőnővel és ő megkéri egy kollégáját, hogy járjon ki (ez mondjuk városban megoldható, mert többen vannak), vagy felkeresed a városi vezető védőnőt, akinél hivatalosan kérsz egy másik védőnőt, és akkor ő kijelöl egyet helyette. Ezt ilyenkor gondolom meg kell indokolni írásban, elvileg elég annyi is, hogy nem szimpatikus csak valahogy jobban megfogalmazva. Vagy pedig lemondhatod a védőnői ellátást, de akkor meg szerintem a családsegítős fog kijárni helyette.
2012. jan. 26. 21:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsónak csak részben van igaza, mert a vezető védőnő nem fog másik védőnőt kijelölni.

/Bár panaszt lehet nála tenni a védőnőd ellen./

Nem kötelez rá egy másik körzetben dolgozót, hogy lásson el titeket, ilyet hivatalosan nem is lehet véghezvinni!

Ha jóban lennél egy másik védőnővel, aki nem hivatalosan elvállal, akkor oké, de ilyet is nehéz találni (mert vagy a vezető védőnő beleegyezése kell, aki nem fog ugrándozni örömében, sőt, vagy hazudnia kell a címetek felől papíron is a választott védőnődnek és ezt kevesen vállalják, sőt szinte egyikük sem-mert az okirat hamisítás)!

NEM lehet védőnőt váltani és mivel valakinek gondozni kell titeket tényleg nem biztos, hogy megúsznátok a gyermekjólétisek látogatásait a védőnő helyett, ha a védőnőt lemondjátok!

Annyit lehet, hogy csak a látogatásokat mondod le, de tanácsadásra beviszed a babádat és akkor békén hagynak, mert így nyomon tud követni titeket és mégsem zaklat otthon, én ezt teszem, eddig egész jól működik.

Azt az 5-10 percet kibírom a tanácsadóban, amit mond pedig elengedem a fülem mellett, kibírhatatlanul idegesítő, feledékeny trampli a védőnőnk amúgy, aki gyűlöli a gyerekeket!

2012. jan. 27. 07:03
 5/7 anonim ***** válasza:

2. hozzászóló vagyok.

Budapesti vagyok, van jó pár másik védőnő is ugyanannál a szolgálatnál. Megkérdeztem, és NEM lehet cserélni. Nincs erre mód, ennyit mondtak, mert lakcím szerint van a beosztás. Vagy jó, aki ide tartozik, ha nem, akkor írásban le kell mondani (én ez utóbbit tettem). A vezető védőnő nem ismerősünk, nincs ott protekciónk. A védőnő helyett nem jár ki senki más, sem családsegítőtől, sem máshonnan.

Azért nem problémázom az egészen (már majdnem 1 éve történt, túlléptem rajta), mert a gyerekorvosunk remek szakember, és emberileg is csak jókat tudok róla írni, a gyerekekkel is nagyon gondos, kedves, és hozzá kell járni 3 havonta státuszra. Emellett a kórházban, ahol születtek gyerekek ismerek csecsemős nőcért, konduktort, így ha egyéb "szakmai" kérdésem merül fel, meg tudom tőlük kérdezni, ill. ők szoktak hozzánk látogatóba is jönni, így személyesen is látják a gyerekeket.

Csak arra szerettem volna felívni a figyelmet, hogy más is járhat hozzám hasonlóan, akinek nincs eü-s ismerőse, és egyáltalán nincs meg az a bizonyos "szociális háló", ami a gyerekek megfelelő nevelését, fejlődését nyomon követné.

2012. jan. 27. 11:35
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sajnos a gyermekorvosunkkal sem vagyunk megelégedve, őszintén szólva már azt sem értem, hogy egy ilyen ember hogy kaphatott orvosi diplomát.. :S De már tudom, hogy melyik gyermekorvoshoz megyünk majd át, ajánlottak egyet.

A védőnőnkkel viszont nem tudom, mit tegyek. Ha hívom, nem veszi fel, nem is hív vissza. Ebben a hónapban még csak mérésre sem hívott be minket. 2 hónapos kora előtt volt kint utoljára, aztán mi mentünk a kötelező oltásokra (2 ill. 3 hós), de a 4 hónaposat nem kaphattuk meg egy betegség miatt. Ígérgette már, hogy majd jön, de egyenlőre elérni sem tudom, pedig lenne egy-két kérdésem.

Szerintetek ha egy kicsit határozottabban odaszólnánk neki, érne valamit? Vagy hagyjuk a francba?

Sajnos nekünk vidéken élnek a rokonaink, itt nincs senki, akit meg tudnék kérdezni. Őt meg elvileg ezért fizetik, nem?

2012. jan. 27. 21:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Persze, légy határozottabb. Ha nem éred el, próbáld felhívni a vezető védőnőt, vagy a megyei védőnői szolgálat központját. Azért ez így nem normális!
2012. jan. 28. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!