Ha csak gyest kapok, akkor is kell adóbevallást csinálnom?
Nem, nem kell.
A NAV honlapján is fent van, hogy a gyesről kizárólag akkor kell bevallást készíteni, ha volt mellette olyan jövedelem, ami személyi jövedelemadó-köteles.
Ha nem volt ilyen, akkor csak a gyes és csp-ről nem kell.
Jaj istenem:(
NEM, NEM KELL!
Nekem tök mindegy, hogy dolgoztok-e vele pluszban vagy nem, lelketek rajta, de ne terjesszetek már butaságot.
Csak tájékoztatásul: szja törvény 11.§
(3) Az (1)-(2) bekezdésben foglaltakat nem kell alkalmazni, ha a magánszemély az adóévben egyáltalán nem szerzett bevételt, vagy kizárólag olyan bevételt szerzett, amelyet nem kell bevallania. Nem kell bevallani azt a bevételt,
a) amelyet a jövedelem kiszámításánál nem kell figyelembe venni (ezek azok a jövedelmek, amik nem adókötelesek - nyugdíj, gyes, stb.)
magyarország.hu
Mely esetekben nem kell magánszemélyeknek adóbevallást készíteni?
Ha a magánszemély az adóévben egyáltalán nem szerzett bevételt, vagy kizárólag olyan bevételt szerzett, amelyet nem kell bevallania.
Nem kell bevallani azt a bevételt,
amelyet a jövedelem kiszámításánál nem kell figyelembe venni, kivéve, ha azt be kell számítani a magánszemély összes jövedelmébe az adóévben;
amely ingó vagyontárgy átruházásából származik, és abból az adóévben megállapított összes jövedelem nem haladja meg a 200 ezer forintot;
amely ingatlan átruházásából, a vagyoni értékű jog gyakorlásának átengedéséből, e jogról való lemondásból származik, ha abból jövedelem nem keletkezik;
amely után a személyi jövedelemadó megfizetésére a kifizető kötelezett;
amely kamatjövedelemnek minősül, és abból a kifizető az adót levonta;
amely pénzbeli nyereménynek [76. § (2) bekezdés] minősül;
amely nemzetközi szerződés vagy viszonosság alapján a Magyar Köztársaságban nem adóztatható;
amelyet külön törvény rendelkezése szerint nem kell bevallani. §
GYest kizárólag akkor kell bevallani, ha volt más, adóköteles jövedelmed.
5-ös vagyok.
Hát ennek most utána kérdeztem az apehnál.(Írtam nekik e-mailt,várom a válaszukat)Ezek szerint tavaly is hiába csináltattam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!