Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha csak gyest kapok, akkor is...

Ha csak gyest kapok, akkor is kell adóbevallást csinálnom?

Figyelt kérdés
gyes+csp. Más jövedelmem nincs.
2012. jan. 25. 21:07
 1/8 A kérdező kommentje:
csak mert már megkaptam a papirokat tegnap....se szabadság,se munk,semmi nincs már.Tavaly(vagyis zavaly előtt) volt 1-2hónap,ezért kellett,de most már csak a gyes van.
2012. jan. 25. 21:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Valahol azt olvastam,hogy nem kell...én azért mindig vissza küldtem a papírt,hogy ők csinálják meg nekem :)
2012. jan. 25. 21:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem, nem kell.

A NAV honlapján is fent van, hogy a gyesről kizárólag akkor kell bevallást készíteni, ha volt mellette olyan jövedelem, ami személyi jövedelemadó-köteles.

Ha nem volt ilyen, akkor csak a gyes és csp-ről nem kell.

2012. jan. 25. 21:14
 4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2012. jan. 25. 21:24
 5/8 anonim ***** válasza:
De igen kell!Én is ezeket kapom és tavaly is meg kellett csináltatnom.
2012. jan. 25. 21:45
 6/8 anonim ***** válasza:

Jaj istenem:(

NEM, NEM KELL!

Nekem tök mindegy, hogy dolgoztok-e vele pluszban vagy nem, lelketek rajta, de ne terjesszetek már butaságot.

Csak tájékoztatásul: szja törvény 11.§

(3) Az (1)-(2) bekezdésben foglaltakat nem kell alkalmazni, ha a magánszemély az adóévben egyáltalán nem szerzett bevételt, vagy kizárólag olyan bevételt szerzett, amelyet nem kell bevallania. Nem kell bevallani azt a bevételt,

a) amelyet a jövedelem kiszámításánál nem kell figyelembe venni (ezek azok a jövedelmek, amik nem adókötelesek - nyugdíj, gyes, stb.)

magyarország.hu

Mely esetekben nem kell magánszemélyeknek adóbevallást készíteni?

Ha a magánszemély az adóévben egyáltalán nem szerzett bevételt, vagy kizárólag olyan bevételt szerzett, amelyet nem kell bevallania.

Nem kell bevallani azt a bevételt,

amelyet a jövedelem kiszámításánál nem kell figyelembe venni, kivéve, ha azt be kell számítani a magánszemély összes jövedelmébe az adóévben;

amely ingó vagyontárgy átruházásából származik, és abból az adóévben megállapított összes jövedelem nem haladja meg a 200 ezer forintot;

amely ingatlan átruházásából, a vagyoni értékű jog gyakorlásának átengedéséből, e jogról való lemondásból származik, ha abból jövedelem nem keletkezik;

amely után a személyi jövedelemadó megfizetésére a kifizető kötelezett;

amely kamatjövedelemnek minősül, és abból a kifizető az adót levonta;

amely pénzbeli nyereménynek [76. § (2) bekezdés] minősül;

amely nemzetközi szerződés vagy viszonosság alapján a Magyar Köztársaságban nem adóztatható;

amelyet külön törvény rendelkezése szerint nem kell bevallani. §

GYest kizárólag akkor kell bevallani, ha volt más, adóköteles jövedelmed.

2012. jan. 26. 07:09
 7/8 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.

Hát ennek most utána kérdeztem az apehnál.(Írtam nekik e-mailt,várom a válaszukat)Ezek szerint tavaly is hiába csináltattam meg.

2012. jan. 26. 12:01
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi :) akkor szerintem megkérdem én is,az a tuti.
2012. jan. 26. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!