Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit javasoltok hozzátáplálásnak?

Mit javasoltok hozzátáplálásnak?

Figyelt kérdés
Babám 6 hónapos és már 4 hónapos kora óta kap egyéb élelmiszert is, de most megakadtam. Mivel tápszeres babáról van szó! Arra gondoltam hogy a babapiskótát adnám neki illetve már adtam neki, az bevált. De mit szóltok a kukóhoz, és a bolti krémtúróhoz. Gondoltam két étkezés közti nasinak bevezetem. De mit adhatnék még neki?
2012. jan. 25. 19:52
 1/4 Filó Judit válasza:
nekem is 6 hós a babám...tápszeres.elkezdheted már a főzelékeket,pl:krumli,répa,pulyka vagy csirkemell saját levébe főzve,leturmikszolva.nekünk nagyon bejött.adom neki vasárnaponként a levest répával,pici husival:)
2012. jan. 25. 19:59
 2/4 anonim ***** válasza:

Babapiskótát és kukoricapelyhet 7 hónaposan kapott először a lányom (natúrt), de akkor sem sokat.

Krémtúrót vagy 10 hónaposan kóstoltattam meg vele.

Szerintem ha csak "nasit" akarsz neki adni, akkor adj babajoghurtot neki, ami elvileg mehet 6 hótól. De szerintem még várhatsz mindenféle nasival.

Miért kell amúgy nasit bevezetni?

S miket eszik már a gyümölcsök, zöldségek közül? Mert azok közül sok-sok új ízzel kell megismerkednie, sőt most már jöhetnek a húsok is. A nasi szerintem ilyenkor még mellőzhető. S ne érts félre, nem ellenzem, csak nem tartom olyan fontosnak egy kicsi babánál.

2012. jan. 25. 20:03
 3/4 anonim ***** válasza:

a babapiskótát már 4 hónapos kora óta lehet neki adni ( hogy ne alakuljon ki liszt érzékenység). szerintem bátran adja neki tököt, krumplit, kukit, krémtúró, spenót és stb. :) Remek 5let forrás ha lemész a boltba és meg nézed mi van a 6 hónapos bébikajában és azt elkészíted! Én a 10 hónapos babámnak már tápszert se adtam... feleslegesen felfújja a gyereket...

üdv.: Csecsemőápoló anyuka :)

2012. jan. 25. 20:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is kíváncsi lennék miket eszik már a babád, és pontosan mire vagy kíváncsi? Csak a nasi jellegű dolgokra?

Mert a nasi szerintem sem fontos.

Én esetleg babapiskótát és babakekszet adtam neki (általában gyümölcsbe keverve, mert még nem tudta megrágni).

Kukót később kapott, 7-8 hónaposan, krémtúrót meg még később. Előbb bevezettem 8-9 hó körül a natúr joghurtot, sajtot, és utána valamikor kapott krémtúrót is.

2012. jan. 25. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!