Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy így leállt a...

Normális, hogy így leállt a fejlődésben?

Figyelt kérdés
7,5 hónapos fiammal ma voltunk méreckedni. 6 hónapos státusz óta nem nőtt hosszra, 340 gr-mot hízott, a feje, és a mellkasa sem nőtt. A doki szerint viszont rendben van minden. Tényleg rendben lenne? Kicsit aggódom... (Egyébként a férjemmel mi sem vagyunk túl nagyon, 170 cm 60-70 kg.) 3000gr-mal született.
2012. jan. 25. 16:23
 1/4 anonim ***** válasza:

A "fejlődés" nem csak a méretekből áll.

Gondolom most erőteljes a mozgásfejlődése, most abban halad. A gyerekek nem növekszenek lineárisan.

Ha a korának megfelelő, akkor minden ok. Gondolom a doki is ezt mondta.

2012. jan. 25. 16:47
 2/4 Disi ***** válasza:

Mi a 6 hós státuszra mentünk így, 15 dkg-ot bírt hízni összesen és 1 cm-t nyúlt. Többször megmértük, biztos ami biztos. Látta a védőnő, hogy nekikeseredtem. Az én babóm abban a hónapban kezdett intenzíven hasra és visszafordulni, valószínűleg ezért állt meg. Szerintem egy-egy ilyen hónap belefér (legalábbis nekem is ezt mondták). Most másfél hónap alatt 80 dkg-ot hízott, elképedve néztem.

Amúgy azt olvastam, hogy ilyenkor már nem nőnek olyan ütemben, heti 80-130 gr hízás "normális" e szerint pedig teljesen jók vagytok.

2012. jan. 27. 21:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Az első év hihetetlen gyors fejlődésből áll. Agyilag, testileg, érzelmileg, mindenhogyan.

Ha most megfelel a súlya és mérete, akkor rendben van, nem kell mindig az előző adatokhoz viszonyítani, mivel nem biztos, hogy minden hónapban sokat híznak, sokat nőnek.

Lányom 9-10 hó között nem nőtt, nem hízott. Aztán utána meg sokat nyúlt.

Szóval változó miként fejlődnek. S a dokik sem mérnek mindig pontosan. Lányomnál volt úgy, hogy mentünk védőnőhöz is majd dokihoz is kb. 2 napon belül és eltérő lett a mérete! Másodjára 1,5 cm-rel alacsonyabb is volt, és a mellkasa is kisebb lett a mérés szerint. :)

Úgyhogy még az is lehet, hogy nőtt a fiad, csak elmérték.

2012. jan. 27. 21:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia.

Az én kisfiam már 4 hónapja csak 79 cm.Pedig nekem úgy tűnik nő hiszen mindent sokkal jobban elér,de én is mértem itthon és tényleg ugyan annyi.Viszont hízni sokat hízik.Hát nem baj,majd jön a nyúlós korszak is,akkor jól jön ,majd,hogy most széles az úrfi.

2012. jan. 28. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!