Ti 90 fokon mossátok a textilpelenkát? Nektek is kibolyhosodik?
Figyelt kérdés
Én lassan már nem is merem a babám alá tenni, mert több szöszt eszik így, mintha csak simán letenném az ágyra... Van olyan pelenka, amelyik nem bolyhosodik ki??2012. jan. 25. 10:14
1/11 anonim válasza:
Őszintén, én 60 fokon mostam. A kakásat-pisiset előtte Flóraszeptbe áztattam, jól kiöblítettem, és úgy mostam a géppel.
2 éve használjuk őket, és bizony egyik-másik elég bolyhos, de csecsemőként még nem volt az.
2/11 anonim válasza:
Ha csak a feje alá használod és a böfiztetéshez, nem kell 90fokon mosni. Mivel pamut, így valamennyire bolyhosodik, főleg ha forró vízben, intenzíven mosod. A 90 fokon való mosást régen ajánlották a fertőtlenítés miatt, mikor még tetrapeklenkával peleknázták a babákat, hogy a kakiban és a pisiben lévő bacik epusztuljanak a kifőzés hatására.
3/11 Kerria válasza:
Én a ruháival mosom együtt, mert csak alátenni, vagy büfizéshez, etetéshez használom. Így igazán nem koszos, nem igényli a magas hőfokot. Fertőtleníteni pedig általában havi kétszer fertőtlenítem ki.
Előttem szólók jól mondják, csak akkor mosd 90 fokon ha ezt használod pelenkának, egyébként nem szükséges.
Szép napot Mindenkinek!
4/11 anonim válasza:
Én is a ruhákkal mostam 40 fokon. Ha pisi-kaki vagy hasonló folt került rá, akkor domestossal kifertőtlenítettem, jól kiöblítettem és úgy mostam a ruhákkal. Nem igazán bolyholódtak ki.
5/11 anonim válasza:
A vasalással a bolyhok eltünnek és tényleg nem szükséges 90 fokon mosni.
6/11 anonim válasza:
hozzátáplálás kezdetekor mostam 90 fokon, előtte együtt a babaruhákkal. Akkor is azért, mert azzal törölgettem le a kajcsit, foltosak voltak. Nekem egyik sem bolyhosodik. Többnyire ikeásak vannak.
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Èn azért mosom 90 fokon, mert a pelenkázóra is ezt terítem. Akkor szerintem veszek pár mintás pelust, amit cak a feje alá használok.
2012. jan. 25. 11:29
8/11 anonim válasza:
én is terítettem alá pelenkázáskor, mégis csak 60 fokon mostam. Akkor is, ha baleset történt. Max előtte beáztattam egy kis Vanishbe.
9/11 anonim válasza:
Én a ruháival szoktam mosni de csak 40fokon.A feje alá is azt raktam.Sose bolyhosodott ki.
10/11 anonim válasza:
Ha vasalod, akkor egyúttal ki is fertőleníted. Nem kell azt 90 fokon mosni. Mondjuk ha azt használod eldobható pelenka helyett az más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!