Mi lehet a baja? Hétfőn lázas volt, tegnap csak 37,1 estére, ma reggelre meg megint 38,4 lett a láza.11 hónapos
Ma jön a gyerekovos, de addig is valaki írjon valamit! Csak tüsszögött és nagyon picit folyt az orra de az is csak hétfőn. Én is beteg vagyok, orrfolyás, tüsszögés, torokfájás.
Csak az idegesít, hogy tegnap már nem volt láza, ma meg már megint. :(
Tudom, majd a doki megmondja, de izgulok, mindig félek a szövődményektől. :(:( Ugye nem lehet tüdőgyulladás? Nem köhög semmi.
Nem kell úgy megijedni! :) Az, hogy éjjelre, reggelre belázasodik, normális. Az én fiam is volt így és a dokinéni mondta, hogyha nem szívjuk ki rendesen az orrát, akkor begyűlhet és ez okozhat lázat. Mivel éjjel gondolom te sem "zaklattad" orrszívásssal, így reggelre begyűlhetett neki az orrába, ami magyarázza a hőemelkedést. A doki majd úgyis megvizsgálja. Az orrfolyás okozhatja a tüsszögést is, mert a torkára folyva irritálja. A fiammal folyamatosan ezzel küzdök, pedig már 3 éves múlt. :S Addig is csak annyit tudsz tenni, hogy gyakran tisztítod, fújsz bele Sterimart (vagy más sós vizest) és szívod neki. A doki biztos fog kiírni Calcimuscot és nekünk ilyenkor Sinupret cseppet szokott ajánlani, az feloldja a váladékot.
A te torokfájásodra tudom ajánlani a Tantum Verde spayt, fájdalomcsillapító és fertőtlenítő. Nekem is volt egyszer durva torokgyulladásom, 41 fokos lázzal feküdtem, a torkom mintha tűz égette volna, nyelni sem tudtam. azt hittem meghalok, arra nem volt erőm, hogy a dokihoz elmenjek, csak telefonon hívtam. Ő ajánlotta a Tantumot és tényleg sokat segített! Annyira jobban lettem, hogy el tudjak menni hozzá és kaptam antibiotikumot mert már hörgőgyulladásom volt.
Plusz mindkettőtöknek C-vitamin!
Jobbulást!
Volt az orvos. Vírus (torka van begyulladva, de a mandulái nem), de szerencsére nem vészes. Csak lázcsillapító kell, semmi más.
Szerencsére az étvágya jó. Bágyadt, de az nyilván a láztól van és attól hogy nem alszik sokat.
Először én is a 3 napos lázra gondoltam, (a nagyobbik gyerkőc tavaly átesett rajta, így tudom az milyen) de mivel volt egy nap "szünet" amikor csak kicsi hőemelkedés volt, így azt kizártam.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!