Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől biztonságos az ISOFIX-es...

Mitől biztonságos az ISOFIX-es gyermekülés, amikor az teljesen fixen van rögzítve a kasztnihoz?

Figyelt kérdés

Ami azt jelenti, hogy az ülés és a gyerek az autó karosszériájával együtt mozog. Vagyis amikor ütközik az autó, akkor az ülésbe rögzített kisgyerek is ugyanazt az ütközőerőt érzi, amivel az autó ütközik és hirtelen fékeződik a mozgási sebessége, mint ahogy az autóé és ez azt is jelentheti, hogy a gyermeknek több esélye van arra, hogy szervei szakadnak ki a helyéből.

Az öv az legalább enged egy kicsit és így van átmenet a mozgás és a hirtelen 0-ra fékeződés között.

Még eddig nem olvastam olyat, hogy az ISOFIX rögzítés egy rugós erőelnyelő elemmel van szerelve, pedig így lenne biztonságos.

Vagy valóban ilyenek, csak én nem találom az infót erről?

2012. jan. 24. 18:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Pont azért biztonságosabb, mert a gyereknek nem kell megküzdenie 2 féle erővel az ütközéskor, hanem az isofix talp révén az ülés felfogja az ütközési energia nagy részét.

Egyéb ülésekben a gyerek egyrészt elmozdul, mert ütköztek, de közben azért is, mert az ülés is elmozdul. Nem tudom érthető volt-e. Találtam egy linket ahol kicsit beszélnek erről:

[link]

2012. jan. 24. 18:13
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]

itt pedig tekerj a Kenguru Gold Mintabolt alcímhez ott pont azt fejtik ki, hogy miért hibás ez a fajta vélekedés az isofixről amit te is gondolsz (az eladó ugyan ezért nem tartja jónak, amit te is leírtál, de pl azt tudnod kell, hogy sok nyugat európai országban már nem is lehet isofix nélküli autókat gyártani, mert jóval biztonságosabb...ezeket nyilván teszteredményekkel támasztják alá (meg esetleg sajnos éles tapasztalatokkal), így ennyi okos ember és teszt nem hibázhat .

2012. jan. 24. 18:17
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, elolvastam, de az energiaelnyelésről még mindig semmi. Hacsak nem olyan az öv, hogy valamennyire tud nyúlni.
2012. jan. 24. 18:24
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a második linket is, meggyőző, tényleg lehet benne valami, mert nem csapódik az ülés semerre sem.

Köszönöm a válaszokat.

2012. jan. 24. 18:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Azért az a rugós energiaelnyelő nem lenne hülyeség.
2012. jan. 24. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!