Ugrott már fel a macskátok a babakocsira míg aludt a gyerek?
Van egy mentolos krémünk, amitől retteg a macska, azzal kenek be pl. váza szélét, meg ilyeneket.
Mikor a kiságy, babakocsi mellett gondolkodott, hogy ugrana, az orra alá dugtam a krémet.
10 hós a fiam, már nem kell használni a krémet (mert Manóka terrorban tartja, inkább menekül :D)
A városunkban pár éve azért halt meg egy hónapos baba, mert a macska ráült az udvaron a fejére és megfulladt.
Nálunk még a szomszéd is becsukja a kutyát, ha kint van a gyerekem!
15.48-as
Maximálisan igazad van...
Egyenlőre még mi felelünk a gyerekeinkért...
Nyáron a tesómék cicája ugrált folyton a babakocsiba. :)
Ott ültem kb 1 méterre tőlük, rögtön kiszedtem, aztán térült-fordult és megint vissza ugrott. Picit berágtam rá, de nem bántottam. Én sosem mozdulok a kocsi mellől, ha a gyerek kint alszik. Folyton nézem, hogy szuszog e.
Hát az hogy meghal egy egy hónapos kisbaba, mert az anyuka felügyelet nélkül hagyja az udvaron, és ráül a macska a babára, az nagyon durván az anyuka felelőssége. Mindenki maga dönti el, hogy kint van-e a babájával, amíg levegőzteti, vagy hogy oldja meg, de számolni kell vele, hogy ilyenek megtörténhetnek. Ezért nem a macska a felelős. Nyilván hogy ő oda fog menni, ahol kényelmes helyet talál magának.
Én nem hagytam egyedül a kislányomat, vagy kint voltam vele és olvastam a hintaágyon amíg ő aludt mellettem a babakocsiban, vagy sétáltunk. Nekem ez így volt egyértelmű és így éreztem biztonságosnak. Más meg máshogy dönt. Nyilván egy szélsőséges eset, hogy egy macska miatt haljon meg egy levegőző kisbaba, de ahogy látjuk, megtörténhet ez is. Sajnos. Viszont a konzekvenciát is le kell(ene) vonni ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!