Mik azok a kérdések amiktől falnak mész? Anyukaként és kismamaként?
"Jó baba?" (Ha visszakérdezek: "Miért, van rossz baba?", akkor teljes természetességgel válaszolják: "Igen, az amelyik sír." Mert ugye egy pár hónapos előre megfontolt rossz szándékkal sír.)
"Milyen sovány vagy, tudsz szoptatni?...Igen, az meg hogy lehet!?!?"
Én annak idején ezektől mentem a falnak.
Ez mekkora marhaság,hogy ha valaki sovány akkor nem tud szoptatni!
Én egyáltalán nem vagyok sovány és mégsem tudtam sajnos szoptatni a lánykámat.
Meg még azok a kérdések őrjítettek meg,hogy ugye már megy?(kb 6 hónaposan):))
Engem egy dolog tud piszkosul kiborítani, de az nagyon.
Még 5 napos sem volt a lányom, mikor elkezdték kérdezgetni a rokonok/barátok/ismerősök, hogy "és mikor jön a következő?".
Minek néznek ezek engem? Szülészeti átlagot javító csatakancának?
Azóta erre a kérdésre mindig azt válaszolom, hogy "már úton van". Erre szerencsére mindig meglepődnek - a lányom holnap lesz három hónapos. :)
Ezek a kérdések leginkább udvariassági célzattal hangzanak el,mert szokás arról érdeklődni,hogy jó baba e,hogy van e tejcsi stb :-) .
Az én kislányomról is kérdezték már(rózsaszín télikabát,rózsaszín kiscsizma,fodros rózsaszínű kissapka),hogy lány e ,talán ők azt gondolják,hogy spórolnak az anyák a jelenlegi anyagi válsághelyzetben és mások használt rózsaszín kisruháiba öltöztetik fiacskáikat :-D .
Hosszú hajjal született a lányom, meg is maradt neki.
Néni a boltban. De aranyos, ez saját haja? Nem, bakker, ragasztottuk.
És akartátok? Nem ránk erőltették.
És miket tud már? Hát pont annyit, amennyit egy cirkuszi majomnak ebben a korban már illő tudnia.
Lesz még több is, vagy itt leálltok? Első gyerekünk, de mondom leállunk, mert még a végén besokallunk.
Jaj, annyi ilyen van. :)
Sok-sok lombik után,végre mi is szülők lettünk,két örökbefogadott gyerekünk van,teljesen vér szerinti testvérek,mindeketten újszülöttkorban kerültek hozzánk 4 év különbséggel.
Megkérdezte egy ismerős "És mond,igazi,rendes,saját gyereket már nem is akartok ,már nem is mentek többet lombikra? " :-O
Mondtam neki,hogy sajátok,bár nem vér szerintiek,igaziak is ,nem játékbabák,dehogy megyek többet lombikra,elég nekem két gyerek,nem akarok 9. lombikot.
Erre szabadkozott,hogy ő nem akart bántani a kérdésével,ne sértődjek már meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!