9 hónapos babámat, ha a hónaljánál megfogom, nem feszíti a lábát, hanem csak lóg, és csavarodik, mint egy rongybaba. Más is tapasztalt ilyet?
Nem gyenge a gyerekorvos,az biztos,a frászt hozta ránk.Ja,és 5 hónaposan,mikor rákérdeztem,még csak lusta,kövér volt,míg 6 hónaposan már rohannunk kellett vele neurológushoz.Ott annyit írtak a papírra,hogy megkésett mozgásfejlődés,reflexei rendben voltak.Abban reménykedünk,hogy az izomsorvadás jeleit már akkor észre vették volna.
Töltöttem fel egy videót:
http://www.youtube.com/watch?v=H9J8mRFkOJU&feature=youtu.be
Köszi,hogy írtál,és örülök,hogy nálatok aztán rendbe jöttek a dolgok.Így azért reménykedem,hogy nálunk sincs akkora baj,mint ahogy a gyerekorvos állítja.
Megnéztem a videót.
Hát szerintem elég felelőtlen a gyerekorvosotok, akinek izomsorvadása van,kizárt dolog,hogy így ficánkázik a lábával hátonfekve!!!
Szerintem-bár nem vagyok orvos-ez lazán a megkésett mozgásfejlődésnek tudható be.
Hát amikor azt írtad rongybaba, akkor sokkal súlyosabbra gondoltam, olyat már láttam, az nagyon durva a tornák ellenére se csinált még szinte semmit a kislány 1 évesen se, voltak izombiopszián, de az náluk neg. lett.
A videó alapján viszont amit láttam, hát szerintem max egy kicsit lehet hypoton, egy baba aki így fickándozik, nem hiszem hogy izomsorvadásos lenne, a gyógytorna pedig rengeteget fog segíteni, hidd el csak neki egy kicsit több idő kell.
Akkor sem áll fel, amikor az öledbe teszed, és úgy emeled fel, és bohóckodsz neki? Mert az, hogy a földre állítgatva elernyeszti a lábait (ahogy a videón), az szerintem normális. Az enyém már álldogál kapaszkodva, de ha így letenném a földre ugyanígy összecsuklana - annak ellenére, hogy egyébként tud állni.
Tedd sokat hasra, és úgy játssz vele, amikor már kezd sírni, mert fárad, akkor lehet visszafordítani a hátára, egy kis pihenőre, de utána újból hason nézelődjön ameddig csak bír, és te meg közben mutogass neki mindenféle játékot. Mi ezt csináltuk, 5 hósan utált hason lenni, de aztán egyre többet szeretett, megerősítette a hátát, innen indul majd a négykézláb álldogálás, előre hátra hintázás, utána a kúszás, mászás, utána térdelés, felülés, és állás. Mi most itt tartunk, és hetek(!) alatt ment ez végbe, onnantól, hogy már nem sírt, sőt szeretett hason feküdni.
Szia!
Én is megnéztem a feltöltött videót. A lényegesebb momentum nem az összerogyás, hanem a szimmetrikus rugdalózás. Ez biztató.
Valóban van elmaradás, gyenge lehet az izomtónusa. Persze ehhez meg is kéne fognom,hogy érezzem,de a videón is így látszik. Ahogy írták is,kellene már,hogy rugózzon, felnyomja magát ennyi idősen.
Mindenképp folytatnotok kellene a fejlesztést. A gyógytornász mit mond? Mit gyakoroltat a picivel?
Az üléssel hogy áll? Felülni még nem kötelező,de stabilan megülni ennyi idősen már igen.
Ha konkrét kérdésed van,szívesen válaszolok priviben is.
konduktor-anyuka
Köszönöm szépen a válaszokat!Megnyugodtam, hogy más is tapasztalt hasonlót, anélkül, hogy gond lenne. Egyszerűen nem veszi figyelembe az orvos, hogy Hanna nem fog olyan hamar csinálni dolgokat, mint ahogy az a nagykönyvben meg vagyon írva.
8-asnak: ölben sem csinál semmit a lábával, hason viszont sokat van.Csak az első hónapokban rühellte, de akkor is csomószor volt hason, most meg kifejezetten szeret úgy lenni. Legtöbbet a földön van, nagyon kevés időt tölt járókában.
Fél évesen kezdtünk járni Dévényes gyógytornászhoz, ekkor még csak feküdt, és csak nagyon nehezen tudott hátról hasra fordulni, vissza viszont egyáltalán nem. A kezelések hatására hamar ment a visszafordulás, körbe és hátra kúszás, majd 8 hónaposan kezdett előre kúszni. Egyre magasabbra emeli a popóját, úgyhogy én látok fejlődést, és a gyógytornász is mondja, hogy javul. Iszonyú hurkásak voltak a lábai, de azok is egyre kisebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!