Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hónapos babámat, ha a...

9 hónapos babámat, ha a hónaljánál megfogom, nem feszíti a lábát, hanem csak lóg, és csavarodik, mint egy rongybaba. Más is tapasztalt ilyet?

Figyelt kérdés
Amúgy el van maradva a mozgással,hipotón,járunk gyógytornára,de a doki ma azt mondta,hogy lehet,hogy izomsorvadásos.Teljesen ránk ijesztett, neurológiára meg csak 1 hónap múlva kaptunk időpontot.Jelenleg még csak kúszni tud,de ekkor sem használja a lábát.Ha esetleg más is tapasztalt hasonlót,könyörgöm írjatok,mert nagyon aggódom!

2012. jan. 23. 22:00
 1/10 Bogyo110 ***** válasza:
100%
Az én kislányom 11.5 hónapos 9 hónapossan egyoldaluan kúszott irány gondoltam a neurologus ,konduktor na akkor járhattunk gyógytórnára voltunk bvagy kétszer mert az egészet végig üvőltötte!Majd csodák csodájára 10 hónapossan mászott most pedig már a butorok mellett bárhova eljut.Nálunk se lehetett 9 hóna lábra álitani azonnall felkapta a lábát és üvőltött!Azt kijelenteni hogy izomsorvadásos szerintem kicsit durva én utánna járnék a dolognak!
2012. jan. 24. 09:32
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem gyenge a gyerekorvos,az biztos,a frászt hozta ránk.Ja,és 5 hónaposan,mikor rákérdeztem,még csak lusta,kövér volt,míg 6 hónaposan már rohannunk kellett vele neurológushoz.Ott annyit írtak a papírra,hogy megkésett mozgásfejlődés,reflexei rendben voltak.Abban reménykedünk,hogy az izomsorvadás jeleit már akkor észre vették volna.

Töltöttem fel egy videót:

http://www.youtube.com/watch?v=H9J8mRFkOJU&feature=youtu.be

Köszi,hogy írtál,és örülök,hogy nálatok aztán rendbe jöttek a dolgok.Így azért reménykedem,hogy nálunk sincs akkora baj,mint ahogy a gyerekorvos állítja.

2012. jan. 24. 11:19
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Megnéztem a videót.

Hát szerintem elég felelőtlen a gyerekorvosotok, akinek izomsorvadása van,kizárt dolog,hogy így ficánkázik a lábával hátonfekve!!!

Szerintem-bár nem vagyok orvos-ez lazán a megkésett mozgásfejlődésnek tudható be.

2012. jan. 24. 12:40
 4/10 anonim ***** válasza:

Hát amikor azt írtad rongybaba, akkor sokkal súlyosabbra gondoltam, olyat már láttam, az nagyon durva a tornák ellenére se csinált még szinte semmit a kislány 1 évesen se, voltak izombiopszián, de az náluk neg. lett.

A videó alapján viszont amit láttam, hát szerintem max egy kicsit lehet hypoton, egy baba aki így fickándozik, nem hiszem hogy izomsorvadásos lenne, a gyógytorna pedig rengeteget fog segíteni, hidd el csak neki egy kicsit több idő kell.

2012. jan. 25. 17:42
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát mi most voltunk 10 hónaposak és eddig csak kusztunk.Most 4 napja hogy felült,és elkezdet kutyázni is.Szerintem nincs semmi baj nekem kb.1 hete amikor panaszkodtam a védönőnek,hogy nem mászik annyit mondot,hogy fektesem hasra és toljam allá a lábát.Szerintem segittet.Ha te ugy érzed vid el Dévényi tornár.
2012. jan. 25. 17:43
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem is rongybabázott. Dévény tornán néhány hét alatt rendbetették. Nála az volt a baj, hogy a hátsó combizom volt feszes, amiatt nem nyújtotta ki a lábát. A tornász felültette, és akkor láttuk, hogy nem a fenekén ül, hanem a keresztcsontján. Tökéletesen rendbejött.
2012. jan. 25. 17:52
 7/10 anonim ***** válasza:
Az én kislnyom nem hipoton, sőt 6 hónaposan már mászott, de kb 8 hónaposan még ugyanezt tapasztaltam ha a hónaljánál megfogtam. Abszolut nem használta a lábait. 9 hónaposan aztán fogta magát és felállt.
2012. jan. 25. 19:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Akkor sem áll fel, amikor az öledbe teszed, és úgy emeled fel, és bohóckodsz neki? Mert az, hogy a földre állítgatva elernyeszti a lábait (ahogy a videón), az szerintem normális. Az enyém már álldogál kapaszkodva, de ha így letenném a földre ugyanígy összecsuklana - annak ellenére, hogy egyébként tud állni.

Tedd sokat hasra, és úgy játssz vele, amikor már kezd sírni, mert fárad, akkor lehet visszafordítani a hátára, egy kis pihenőre, de utána újból hason nézelődjön ameddig csak bír, és te meg közben mutogass neki mindenféle játékot. Mi ezt csináltuk, 5 hósan utált hason lenni, de aztán egyre többet szeretett, megerősítette a hátát, innen indul majd a négykézláb álldogálás, előre hátra hintázás, utána a kúszás, mászás, utána térdelés, felülés, és állás. Mi most itt tartunk, és hetek(!) alatt ment ez végbe, onnantól, hogy már nem sírt, sőt szeretett hason feküdni.

2012. jan. 25. 23:45
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is megnéztem a feltöltött videót. A lényegesebb momentum nem az összerogyás, hanem a szimmetrikus rugdalózás. Ez biztató.

Valóban van elmaradás, gyenge lehet az izomtónusa. Persze ehhez meg is kéne fognom,hogy érezzem,de a videón is így látszik. Ahogy írták is,kellene már,hogy rugózzon, felnyomja magát ennyi idősen.

Mindenképp folytatnotok kellene a fejlesztést. A gyógytornász mit mond? Mit gyakoroltat a picivel?

Az üléssel hogy áll? Felülni még nem kötelező,de stabilan megülni ennyi idősen már igen.

Ha konkrét kérdésed van,szívesen válaszolok priviben is.

konduktor-anyuka

2012. jan. 26. 08:44
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!Megnyugodtam, hogy más is tapasztalt hasonlót, anélkül, hogy gond lenne. Egyszerűen nem veszi figyelembe az orvos, hogy Hanna nem fog olyan hamar csinálni dolgokat, mint ahogy az a nagykönyvben meg vagyon írva.

8-asnak: ölben sem csinál semmit a lábával, hason viszont sokat van.Csak az első hónapokban rühellte, de akkor is csomószor volt hason, most meg kifejezetten szeret úgy lenni. Legtöbbet a földön van, nagyon kevés időt tölt járókában.

Fél évesen kezdtünk járni Dévényes gyógytornászhoz, ekkor még csak feküdt, és csak nagyon nehezen tudott hátról hasra fordulni, vissza viszont egyáltalán nem. A kezelések hatására hamar ment a visszafordulás, körbe és hátra kúszás, majd 8 hónaposan kezdett előre kúszni. Egyre magasabbra emeli a popóját, úgyhogy én látok fejlődést, és a gyógytornász is mondja, hogy javul. Iszonyú hurkásak voltak a lábai, de azok is egyre kisebbek.

2012. jan. 26. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!