Antibiotikumos kezelés után mennyi idő még hat a
Normaflore?
Figyelt kérdés
Kb 2 hete fejeztük be az antibiotikum szedését ( Aktil). Sajnos nem tudtam, hogy kell adni Normaflore-t mellé, a dokinénink nem mondta én meg nem néztem pontosan utána. Ma mondta a védőnőnk, hogy adhatok. Ugyanis a 6 hós fiam nagyon étvágytalan. Kb 120-140-et eszik meg gyümölcsből, főzelékből, tejpépből, kész kínlódás az etetés, mert állandóan kiüti a kanalat a kezemből, hiába szórakoztatom, adok másik kanalat az ő kezéba. Talán a foga is jöhet, még nem látok az ínyén semmit. Mikor hat az étvágyára a Normaflore, ha hat? a válaszokat köszönöm
2012. jan. 23. 20:58
1/5 anonim válasza:
A normaflore nem fog az étvágyára hatni. Szimplán a bélflóra működését javítja. Hígabb széklet, hasmenés - hányás esetén is 3-4 nap kell, amíg javul a helyzet.
2012. jan. 23. 21:03
2/5 anonim válasza:
A Normaflore-nak nincs igazán köze az étvágyhoz. A bélflórát hivatott helyreállítani antibiotikumos kezelés után (sok babának hasmenése is lehet az a.b-tól, arra nagyon jó). Adhatsz azért neki, de ilyen téren ne várj tőle csodát. Szopik még? Úgy sejtem nem, de ha ennyire nem rajong a rendes kajáért, nem muszáj még túlzottan erőltetni. Van olyan gyerek, aki ilyen korban még szívesebben eszi az anyatejet, tápszert. Nem tudom a Te babád hogy ezzel a kérdéssel, azt elfogadja-e.
Ha tartós ez az étvágytalanság (több hét), akkor érdemes esetleg egy reflux betegségre vonatkozó kivizsgálást tenni, vagy ami még segíteni szokott, egy kis multivitamin készítményt adni neki. Pontosan nem tudom ekkora babának van-e már olyan, ami adható, nagyobbaknál gyakran beválik ez. Vagy pár csöpp Béres cseppel is lehet próbálkozni, az tuti nem árt! :)
Remélem tudtam segíteni!
2012. jan. 23. 21:05
3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi segítségeket. AR-es tápszerünk van. és igen valójában én úgy veszem észre, hogy jobban szeret cumizni mint kanalazni.
2012. jan. 23. 21:28
4/5 alaszka válasza:
Jobb lett volna, ha mellé is kap, de most se késő, én mikor beteg volt, akkor a gyógyszer mellett, napi egy tubussal adtam, 2x felet. Egyébként az enyém 7 hónapos, de ő sem eszik meg 120-140-nél többet semmiből. Szerintem ezen ne aggódj, még csak 6 hónapos.
2012. jan. 23. 23:11
5/5 anonim válasza:
Nekem 3 hónaposan kapott 5 napig szurit. Közben is kapott napi 2x felet a normaflore-ból. Ezután még 6 napig ment a hasa és mindig adtam neki. Az étvágyra nem hat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!