Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi számít önálló ülésnek?

Mi számít önálló ülésnek?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert kislányom még nem tud felülni, de jelzi ha fel akar! Emelgeti a fejét és nyújtogatja a nyakát! Nem kell ki támasztani mert szépen ül a játékai között a játszó szőnyegen! Eldőlni se dől! Szép egyenes tartja magát! És mivel ő a hátáról nem tud hasra fordulni ő ebből oldja meg! Nem ér el egy játékot akkor rögtön hasra vágja magát! doki szerint, nincs gond! ő felcserélte a folyamatot de ez nem baj! Szerintetek????? Ja, a lényeg:6 és fél hónapos :)

2012. jan. 23. 12:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

normális helyzetben egy baba nem tudja mi az az ülés míg magától fel nem ült. tehát nem is hiányolja. ha még nem fordul a babád akkor gondolom 4-5 hónapos lehet. azért emelgeti a fejét mert ez egy reflex. nem felülni akar. gondolom ezt is mondta az a szuper orvos :/

egyébként meg nem értem, hogy ha még nem is forog a babád hogy jött, hogy felültesd :S nem félted, hogy elgörbül a gerince???

2012. jan. 23. 14:38
 12/17 anonim ***** válasza:
A kérdésre válaszolva: ez nem számít önálló ülésnek, azért, mert nem önálló. Te csinálod és nem ő. Az én fiam is először hasról hátra fordult, vissza csak később. De ha nem hagyod, hogy magától jöjjön rá, hidd el, hogy sokat ártasz neki. Ez nem bántás. Tudom, hogy nehéz nézni, ahogy sír, de meg kell tanulnia egyedül. Az én fiam most feláll, de még visszaülni nem tud, ezért sír. Viszont ha én mindig visszateszem, akkor sosem tanulja meg, hogy hogyan kell leülni.
2012. jan. 23. 15:32
 13/17 A kérdező kommentje:

8/12-nek! Vigyázz mert itt kikapsz ha nem értesz egyet a többséggel! :D

Szóval, többi drága szülő! Az hogy kíváncsi voltam a válaszaitokra pusztán azért volt mert itt mindenki szeret fűt fát írni!

Van itt olyan válaszoló aki nem is olvasta végig rendesen a sztorit és okoskodott!

Nemtom hol olvasta egyikőtök hogy nem tud forogni, meg hogy 5 hónapos..!

Ilyet nem is írtam!

Egyik barátnőm orvos és egyszer nagyokat nevettünk a válaszokon, és megállapítottuk, hogy oké hogy mindenki buzgó mócsing módjára segít de a kérdés az hogy valóban segít e!

Ezt ha egy teljesen "elveszett" anyukának tanácsoljátok amiket nekem hááááát sajnálom a gyerekét! :D

Lányom lassan 7 hónapos, irigylésre méltóan fejlődik, és talpraesett baba!

Mikor írogattatok itt mindenfélét rögtön lehívtam gyógytornász szomszédom hogy pillantson már ránk és az üzikre!

Nem nevetett de sok mindennel nem értett egyet...!

Az hogy leszóltok itt mint anyát, valójában nem érdekel...!

Tudom, hogy jó anya vagyok.

Írtok itt siker élményről meg hogy elveszem tőle ezt....! Ugyan már ezt ti se gondoljátok komolyan, hogy semmit nem adtok oda neki, had dolgozzon csak!

Nem szoktam sok kérdést ki tenni de ezek után sem fogok! Ja, szomszéd szerint egyenes háttal ül támaszték nélkül, ami szerint elég erősek a hát izmai!

Segíteni pedig amíg élek fogok neki, legyen szó ültetésről vagy egyéb más dologról később az életében!

És még valami, az orvosunkat kéretik nem jelzőkkel illetni!

2012. jan. 23. 16:39
 14/17 anonim ***** válasza:

Igazán nem szoktam kötekedni és nyugodtan le is pontozhatsz, DE

te írtad a kérdésedben, mivel ő a hátáról nem tud hasra fordulni ő ebből oldja meg, tehát gondolom ezért írta az egyik válaszoló ezt.

A másik, miért kérsz akkor bármiféle választ, ha úgyis jobban tudsz mindent és tele vagy szakember ismerősökkel, akkor miért nem őket kérdezted meg előbb. Szerintem minden anyuka leírta a véleményét , ennyi történt.

Találtam egy linket:

Kérdés:

Kisfiam féléves, nagyon erős, masszív baba és stabilan tud ülni egy-két hete, de magától még felülni nem képes. Kérdésem az, hogy hagyhatom-e ülni huzamosabb ideig, vagy meg kell várni amíg magától képes felvenni az ülő testhelyzetet. Nem okoz vajon nála felnőtt korában valamiféle rendellenességet a korai ültetés?

Válasz:

Ne hagyja még huzamos ideig ülni a még önállóan ülni nem tudó babáját. Egyrészt azért, mert, ha figyelik Őt látják is , hogy kis idő múlva a pici háta meghajlik, elgörbül. Közben a mozgása nem szabad, az nem fejlődik, a gerinc feleslegesen és nem jól terhelődik. Ez utóbbi köztudott.. Esetleg, ha mód van rá a baba megtámaszkodik, vagy a kezével tartja magát. Fontos pedig, hogy ebben az időben a kicsi sokat forogjon, szabadon használja a kezét, és főleg ne maradjon ki a mozgásfejlődéséből a kúszás. A sokat üldögélő csecsemőnél gyakran észleljük ennek hiányát. A kúszásnak-mászásnak pedig az újabb kutatások szerint a későbbi mozgás és tanulás fejlődés szempontjából jelentősége van.

Dr. Gömöri Ágnes

2012. jan. 24. 12:52
 15/17 anonim ***** válasza:

én írtam, hogy mivel még nem forog, gondolom 4-5 hónapos lehet.

nem írtam, hogy 5 hónapos. próbáld már meg értelmezni a szöveget, pont te vagy az aki hülyeségeket hoz ki a válaszból!

ezt írtad:

"És mivel ő a hátáról nem tud hasra fordulni..."

egyébként most még jobban ledöbbentem, hogy még forogni nem tudó babát, 7 hónapost ültetsz!

és igen, elég furcsa orvos barátnőd van... de hogy a szomszédodtól kérsz tanácsot? :D

tudod mit, ültesd a gyerekedet! azt meg, hogy jó anya vagy-e ne te döntsd el! majd a gyereked feladata lesz ha felnő, addig meg tegyél meg mindent, hogy ő is így gondolja, okoska

2012. jan. 24. 13:05
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Te milyen hülye vagy kérdező:)

Akkorát nevettem rajtad, hogy a könnyem is kicsordult:D

1. te írtad, hogy nem tud a hasára fordulni, nem magunktól találtuk ki, talán nem ártana megnézned mit írtál ki:D:D

2. van orvos és gyógytornász barátnőd, akik egyetértenek azzal, hogy egy hasra fordulni, felülni nem tudó babát ültetsz? Ne haragudj, de ezt egy percig sem hiszem, ilyen ostoba egyetlen szakember sem lehet, nemhogy egyszerre kettő.

3. figyelj, te kértél véleményt ("szerintetek?"), hát meg is kaptad, hogy szerintünk buta vagy.

De ez nem jelenti azt, hogy nem teheted azt amit akarsz, mint többen is írtuk a te gyereked, úgy teszed szerencsétlent tönkre ahogy akarod!

Biztos szereted, de a szeretet azt is kellene jelentse, hogy nem szívatod meg a gyerekedet, de nálad biztos más szótár van érvényben.

Mindenesetre rég nevettem ekkorát, és csak csodálni tudom, hogy még mindig van ilyen elvakult, szemellenzős, ostoba szülő, aki egyetlen szakembernek sem hisz, mert ő másként gondolja.

Csak gratulálni tudok:D:D:D

2012. jan. 24. 14:40
 17/17 anonim ***** válasza:
Én bírom az ilyen kérdést, amikor anyuka kiteszi, hogy gond van a babával, és amikor megkapja, hogy nem jól csinál valamit, akkor egyből jön a hülye duma, hogy "Jaj, nem is az én babámról van szó!", meg "Csak teszteltem a válaszolókat!". Hagyjuk már! Ne magyarázkodj tovább kedves kérdező, mert már így is belezavarodtál a saját kérdésedbe.
2012. jan. 29. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!