Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Reggeltől estig "hisztis" a baba?

Reggeltől estig "hisztis" a baba?

Figyelt kérdés
Másfél éves kislányom szinte minden nap, reggeltől estig hisztizik kb. másfél hete. Már most kivagyok, nem bírom! Igyekszem nyugodt maradni, tudom, hogy szeparációs szorongás is van ebben az életkorban, de mit tehetnék? Nagyon pici kora óta sokat játszunk, egész nap körülötte forog a világ. Ha mellette vagyok, ha nem (ami ritka), mindig hisztizik. Semmi sem jó. Előre is köszönöm a tanácsokat!
2012. jan. 23. 08:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Sajnos a hisztire egy megoldás van amit elég régóta felfedeztek és alkalmaznak. Nem kell tudomást venni ilyenkor róla:S

Tudom, hogy nehéz, de képzeld magadat a hejébe!

-nekem ez kell...

-hmm...histizek

-és anya megcsinálja amit akarok...

-akkor már kell ez is

-mit csináljak?

-megvan! hisztizek érte! az úgyis működik...

Ha belátja, hogy nem ér célt vele előbb utóbb nem lesz értelme csinálnia.

Először azért mindenképpen győződj meg róla, hogy valóban csak hisztizik-e és nem valami probléma miatt rossz a közérzete (pl fogzás vagy valamije nem-e fáj). De mivel te vagy az anyukája érzed és el tudod dönteni, hogy éppen hisztizik-e vagy sem. Ha erről van szó akkor nagylevegő!!!

Ha megnyugodott kezdj vele ugyan úgy játszani mintha misem történt volna. Néhány alkalom után le fogja vonni a következtetést és remélhetőleg le is fog szokni róla. Egyébb öletem és tanácsom nincs. De ki tudja..lehet hogy van valami csodamasina aminél ha megnyomsz egy gombot kikapcsolja a gyereket:D:D::D de ha még nincs lassan úgyis lesz:D::D:D Én majd akkor olyat veszek aminél hangerőt is be lehet majd állítani:D:D::D:D:

2012. jan. 23. 08:50
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsot, én is ugyanezt alkamazom. A hisztire én soha nem reagálok: ha nincs közönség, akkor már nem is érdekes. És ez működni is szokott, most viszont egy, másfél hete lecsillapodik a hiszti után (kb.2perc), majd újra jön egy hiszti kb. 1 perc múlva. A hisztit nehezen viselem, ezért úgy is kezelem, hogy nem foglalkozom olyankor vele vagy büntibe teszem (kiságyába, hogy "lenyugodjon"), és ez használ is, de utána jön a következő. Másfél évesekről olvastam, hogy ilyenkor jönnek rá, hogy anya és ő nem egy, és tiszta hisztisek lesznek. Szerintem ez lehet nála is, csak nem tudom, hogy mit csináljak vele, szeretnék neki segíteni, de hogyan? Éljem túl, és akkor már jó neki is? :)
2012. jan. 23. 14:41
 3/3 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy ennél többet nem nagyon lehet tenni. Gondolj bele mennyi gyerek van akiknek az anyukája fele ennyi energiát sem fordít arra hogy a legmegfelelőbb neveltetésben részesítse. Mégis túljutnak ezen a ponton valahogy. Nyugodj meg és válaszd a túlélést. Nem szabad hangosan leszídni hanem következetesnek és majdhogy nem fapofa kell a kibíráshoz. Jó anya vagy és aggódsz a gyerekedést. Ez természetes. De ne lássa, hogy hatást gyakorol rád. Mérgesnek sem szabad lenni csak egyszerűen határozottnak. Nem hiszem, hogy sokan bírnák a hisztizést, de sajnos nekünk anyáknak van amit el kell viseljünk. Ők kiskorban rászoknak arra hogy 1-2 nyekergés és ugrunk:D De eljön az a pont amikor tudatosítani kell, hogy a semmiért nem ugrunk. Ráadásúl szerintem minden anya ha tehetné természettfeletti erőt kérne hogy minden kívánságát teljesítse a gyerekének. De sajnos azt csak úgy nem osztogatják. Ők viszont tudják nagyon jól, hogy bármire hajlandó vagy értük. Éreznie kell ezt is, de nem szabad a ló túloldalára esni, mert a lehetetlen teljesíteni nem lehet. Esetleg próbáld meg vele megbeszélni 1 bünti után, hogy miért kellett a kiságyban maradnia. Nekem másfél éves koromban anyukám elmagyarázta, hogy hogy kell szobatisztának lenni...:D Már értelmesek annyira hogy bizonyos dolgot a saját nyelvükön megértsenek. Egy próbát megér...
2012. jan. 23. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!