Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Születése óta hámlik a babám...

Születése óta hámlik a babám bőre, ez normális folyamat vagy valami baja van (már a kórházban is hámlott, de azt hittem a J&J fürdetőtől-alányom sem bírta)?

Figyelt kérdés

Elsősorban a hajlatokban, bokánál, csuklónál, enyhén a térd alatt, de ma már a kis pocakja is meg a mellkasa is.

Mióta itthon vagyunk (egy hete) gyógyszertári fürdetőkrémet használunk, és naponta 1-2 alkalommal olajoztam a hajlatokat ahogy a doki mondta.

De még mindig hámlik.

2012. jan. 22. 15:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mi gyógyszertári fürdetőt használtunk testápolóként. Ezt javasolta a gyerekorvos. Azt mondta, olajat lehetőleg ne használjunk. Nekünk szépen elmúlt ettől a hámlás.
2012. jan. 22. 16:27
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én történetem a következő: Írországban szültem és itt alapból nincs semmiféle gyógyszertári kencefice. Sőt! A mikor megszületik a pici nem is fürdetik le, csak alaposan megtörölgetik, mert állítólag a magzatmáz ami ilyenkor rajta marad jótékony hatással van a kicsire...1 napos volt a kicsim, amikor hazajöttünk a kórházból de eszem ágában sem volt egyből megfürdetni(tudom, tudom...most mindenki óckodik ettől, ahogy anno én is, de higyjéte el nem volt büdös a babám!Na de nem is ez a lényeg.Szóval:gyógyszertári kenőcs hiányában mi a következőket alkalmaztuk: minden fürdetés előtt alaposan bekenem babaolajjal(mindenhol még a fejét is), főleg a hajlatokat. Aztán sima vízben fürdetjük és jó alaposan megtöröljük...Ennyi.

Egyébként hogy a kérdésedre is válaszoljak: tök normális hogy hámlik a hajlatokban a kicsid bőre. Ez nekünk is így volt az elején és én is nagyon féltem, sajnáltam szegényt. Aztán jött egy időszak amikor olyan volt a bőre amilyen most a te picidnek is, hogy hámlott a válla környéke, pocakja, oldala. Elkezdtem J&J testápolóval kenni fürcsi után, de semmi változás nem volt még 4-5nap után sem. Aztán éppen kapóra jött hogy kiutazott hozzánk látogatóba egyik családtagunk és hozattam vele ki Neugranormon testápolót. Elkezdtem azzal kenni minden fürcsi után és kb.4nap alatt szépen elmúlt a hámlás! Azóta sem jött vissza. Tudom hogy most sokan azt mondják hogy minek egy pár hetes babának testápoló, de szerintem tényleg megéri kipróbálni.

A másik amit tudok tanácsolni neked az, hogy ne fürdesd minden nap a picidet.Elég 2 naponta, hiszen a víz is kiszáríthatja a bőrét, egyébként is a csecsemők nem koszolják össze magukat mint mi, nem izzadnak annyira. Legalább próbáld meg addig 2 naponta fürdetni, ameddig elmúlik ez a hámlás, szárazság szegénykének a bőréről. De azért amikor nem fürdeted, alaposan törölgesd át nedves kendővel a picur testét és utána kend be testápolóval.

Én ezt tudom tanácsolni. Nekem bevált.

Remélem tudtam segíteni Ha még esetleg tudok segíteni, nyugodtan írj akár privit is.

Jó babázást!

2012. jan. 22. 17:04
 13/16 anonim ***** válasza:
Mi 6 hetesek múltunk és nálunk is ez volt. Mondta a doki,hogy ne kenjek rá semmit, elég a gyógyszertári fürdető. Igaza is lett. Kb. 3 hetes korában múlt el a hámlás!
2012. jan. 22. 17:10
 14/16 anonim ***** válasza:
Igen létezik gyógyszertári testápoló , mi annak a receptjét is kaptuk mikor az első "csomagot" felírták - aqua tej van ráírva, ez is kevert kenőcs.
2012. jan. 23. 09:08
 15/16 anonim ***** válasza:

Én sírva fakadtam, amikor megláttam a kórházban a babám bőrét. A kézfeje-csuklója körül annyira száraz volt, hogy a kis hajlatokban, ráncoknál már sebes véres vagy varas volt neki.

Amikor hazajöttünk a gerekorvos nekünk is a gyógyszertári hidrofiles fürdetőt tanácsolta, sőt két fürdés között nekünk is testápoló helyett is ezzel kellett kenegetni a nagyon száraz részeket.

Gyorsan helyre is jött!!!

2012. jan. 23. 10:23
 16/16 anonim ***** válasza:

Mindkét babámmal ugyanez volt. A nagynál azt mondták, hogy azért, mert 10 nappal túlhordtam. A kicsiről meg később kiderült, hogy tejallergiás.

Nekünk is a gyógyszertári fürdető vált be. Fürdés előtt bekentem olajjal a hajlatokat, majd a fürdetővel mostam le őket és után vagy azzal is kentem be, vagy ugyancsak gyógyszertári testápolóval.

A nagynak el is múlt pár hét alatt, de a kicsivel az allergiája miatt elég sokat szenvedtünk :(

2012. jan. 23. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!