Felébreszteni vagy aludni hagyni ameddig szeretne?
Kislányom már egy jó ideje átalussza az éjszakát. Most hogy jönnek a fogai,kicsit kevesebbet ezsik napközben. Este fél9kor már alszik és általában reggel 8-ig, de előőfordul hogy fél6-6 körül felébred,megkapja atejet és 9-ig alszik tovább.
És most jöttem csak rá,hogy ha hagyom 9-ig alduni,akkor délután hiába rakom le később, csak nyügősködik alig bír elaludni.
Felébreszthetem reggel a szokott időbe(8), vagy inkább hagyjam???
Én soha nem keltem fel, most még megteheti, hogy aludhat, amikor csak akar.
Ha fogzik vagy csak olyan időszaka van, akkor lányom is rosszul és alig alszik napközben, de amíg az estét szépen átalussza, addig számomra nem éri meg őt keltegetni, és megzavarni.
Volt, hogy reggel korábban kelt, délután mégis rosszul aludt. Lehet ez csak egy átmeneti gond, és nem azzal függ össze, hogy sokat alszik éjjel, hanem napközben nem alszanak annyira mélyen és a fájdalom, a hangok, a világ, bármi jobban megzavarja őket.
Ja és még valami: mi az hogy délután később rakod le, ha reggel tovább alszik?
Én nem rakom le később, hanem mindig ugyanakkor kb., mert hiába aludt tovább reggel, az a jó neki, ha a megszokott időben alszik napközben is. Ha később rakom le, akkor átesik a holtponton és nem megy az alvás (bármikor is kelt reggel)!
Általában délben fekszik le, de ha 9kor kel,akkor délben még esélytelen lefektetni,na persze nem sokkal tolódik ki az idő, fél 1 után pár perccel feküdt.
Egyébként nálunk is szinte minden óramű pontossággal működik,csak a napokban vannak kis fennakadások
Hagytam aludni, és én is mindig ugyanakkor tettem le délután a kislányomat.
Ki tudja, lehet hogy most azért alszik rosszul, mert fogzik, vagy ez most egy ilyen időszaka. Nem hiszem, hogy emiatt fel kellene őt kelteni. Én legalábbis nem szoktam.
én hagyom. fiam ma f11kor kelt, mindent úgy csináltunk ahogy szoktunk, nem az órát lesem. most ebédel :D
majd f3kor leteszem, 4kor ébresztem, és visszaáll a napunk.
2 éves
Egyedül maradtam a véleményemmel :-)
Én felébreszteném. Nyilván nem durván, ahogy egy kamaszt kell kirobbantani az ágyából, de szerintem fel lehet szeretgetni, ölelgetni, és ha kinyitja a szemét, akkor szólni hozzá, mutatni neki valamit, amit szeret. Nálunk a szélcsengő finom hangja vált be.
Én azért ébresztettem fel a kislányomat a délelőtti alvásából, hogy ebéd után együtt aludjon a testvérével.
Évekkel ez előtt volt, és nem lett semmi baja! :-)
Szerintem meghozhatsz egy ilyen döntést, főleg, ha a Kicsi is nyer vele.
..mert ha később alszik el délután, akkor később alszik el este is, így később is fog ébredni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!