Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szokták a babát bölcsibe...

Hogy szokták a babát bölcsibe szokatni?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy bölcsis csak akkor lehet, ha nekem van munkahelyem, dolgozni fogok járni. De ha dolgozok, akkor hogy "kell" beszokatni a bölcsibe? Hisz az elején úgyis csak kicsiket lenne ott.
2012. jan. 20. 16:59
 1/7 anonim ***** válasza:

A beszoktatás 2 hét és folyamatosan történik. Általában munkakezdés előtt, azaz ha neked feb. 1 kell munkába állnod, akkor előtte két héttel. Eleinte csak néhány órát van ott csakis szigorúan veled, majd folyamatosan tolódik ki ez az idő, amíg ott nem hagyhatod.

bölcsis gondozó

2012. jan. 20. 17:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor a beszokatásnál még nem kell munkaviszonynak lennie? Tehát akkor még jár a Gyed? Mert lehet hogy Gyed helyett kell dolgoznom sajnos :(
2012. jan. 20. 17:23
 3/7 anonim ***** válasza:

a legtöbb ember ezt úgy szokta,hogy visszamegy dolgozni,és elkezdi kivenni a felgyűlt szabikat.abból futja beszoktatási időre,ami nálunk is két hét.

a fiam szeptember 12-én kezdte,én augusztus 1-től már szabadságon voltam,így fizetést kaptam már szeptemberben,nem gyedet.

nekünk könnyen ment szerencsére,hamar beilleszkedett,első héten pénteken már ott is aludt.mivel a napirendünk percre pontosan az volt,mint a bölcsiben már nagyon régóta,így az sem okozott gondot

2012. jan. 20. 18:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Megszűnt a munkahelyem és munkanélküliről jöttem el szülni :(( Nem átlagos eset vagyok...
2012. jan. 20. 19:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Mindenképpen mielőtt visszamész dolgozni előtte kell elkezdeni beszokatni!

Kicsit meglepődtem az eddigi válaszokon hogy mindenki írja a fix két hetet!A barátnőm kisfiát 1 hónapig szokatták be mivel a kisfiút eléggé megviselte az új helyzet és csak nagyon lassan,fokozatosan tudtak előre haladni!(nagyon sírt a kisfiú még akkor is mikor csak 1 órára hagyták ott a szülei! 1 hónap telt el mire a délutáni alvásnál is ott tudták hagyni de mai napig úgy van hogy alvás után(fél 3-3 körül azthiszem)rögtön hozzák is el!No ebből csak azt akartam kihozni hogy erre a két hétre azért ne vegyél mérget!Én inkább elkezdeném 1 hónappal előtte és inkább ülj otthon láblógatva az utolsó két hétben minthogy úgy menjél vissza dolgozni hogy a babád sír utánnad mert az elég lelkitörést okozna neki!Így is épp elég nekik ez az egész új helyzet!meg hát te tudnál maximálisan figyelni a munkádra hogy közben tudod hogy a babád sír utánnad a bölcsiben!

nekem májusban kezdi a bölcsit de majd csak aug-szeptben megyek vissza dolgozni(addig én is szabin leszek)

2012. jan. 20. 23:09
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de mint írtam nekem elég speciális esetem van. Először is munkát kell találnom. És ez sem egyszerű, hogy nekem is tök ÚJ munkahelyem lesz, mivel az előző megszűnt. Attól félek, hogy ha valahonnan értesítenek, hogy felvettek, akkor hogyan tovább. Ha azonnal kell kezdeni? Nem hiszem h 1 hónappal előtte szólnának, hogy mehetek. Olyat meg nem lehet, hogy beszokatom, hátha felvesznek valahova, aztán mégsem...
2012. jan. 21. 15:33
 7/7 anonim ***** válasza:
második válaszoló vagyok.én is egy hónapot hagytam,de sikerült minden gond nélkül két hét alatt.a mi bölcsinkben agyerek üteme szerint haladnak,ha nem megy,nem eröltetik,szép lassan megy a dolog.de általában két hetet szoktak rászánni.
2012. jan. 23. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!