Még nem négykézlábazik. Baj?
ekkor még nem baj, de ha pl ülteted, van kompotok vagy ujjazva járni tanítod ez mind vissza veti és elöfordulhat hogy nem fog mászni.
hagyad fejlödni az ütemében.
amúgy a mászás és az ülés szinte minden gyereknél egyidöben jön el kb 8 hós korban.
Lányom 8 hónaposan kezdett ülni, mászni, állni, tulajdonképpen egyik napról a másikra. Addig csak kúszott. A kutyázást viszont soha nem csinálta.
Babád kúszik már?
Hát ezt inkább én kérdezhettem volna, mert a kisfiam 11 hónaposan kezdett csak mászni, 10 hónaposan kúszni, addig gurulva közlekedett:)
És elárulom, hogy most 5 éves és nagyon ügyes mozgású, le sem lehet állítani.Szóval a Te 7 hónapos babád még nagyon ráér:))
Az én kisfiam 7,5 hónaposan felállt, és járni tanult. :(
Tök megijedtem, mert a védőnőnk azt mondta, hogy nem lesz így jó, és lehet, hogy a későbbiekben tanulási nehézségei lesznek, mert nem mászik. Beparáztam, de a gyerek akkor is felállt, amikor már minden segédezközt eltávolítottam a közeléből. Aztán kb 2 hónap múlva elkezdett 4kézláb hintázni, majd elkezdett mászni! :)
Azóta is ahol nem tud járni, ott mászik, ahol meg fel tud állni és kapaszkodva menni, ott megy. Szóval ne aggódj, akkor fog feltérdelni, és majd mászni, ha elég erőses lesznek a csontjai. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!