Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek most mit csinaljak...

Szerintetek most mit csinaljak újra altassak?

Figyelt kérdés
Idáig nagyon szépen elaludt egyedül a kisfiam a kiságyba. Pár napja viszont amint berakom abban a pillanatban sírni kezd. De nagyon keservesen. Hiába simizem beszélek hozzá. Kiveszem abbahagyja. Tegnap este másfél órát csináltuk ezt végül kezemben aludt el. Mit csináljak? Szükségem van az ötleteitekre!
2012. jan. 20. 07:57
 1/6 A kérdező kommentje:
Elfejeltettem leírni 8 hós a picim.
2012. jan. 20. 08:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Ülj mellé a földre, és simogasd. ha sír, sír.. Nem vedd ki, de nem is hagyd egyedül. Próbélkozik..
2012. jan. 20. 08:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg fél, hogy elveszít, ha nem vagy mellette (szeparációs szorongás). Én ekkor igen, újra altattam. Fárasztó, az igaz. De nem bírtam hallgatni, hogy sír, és szenved, miközben ha a karomban tartom, eloszlathatom a félelmeit. Így félretettem a saját kényelmi szempontjaimat, és inkább vállaltam a kockázatot, hogy megszokja. Azóta is velem alszik el, de átalussza az éjszakát, és nyugodt, bennem bízó kisfiú. Most 1 éves, tinikorában már biztos elalszik a ringatásom nélkül is majd!:) Van egy kamasz lányom is, szóval nem tapasztalat nélkül beszélek. Ez ilyen időszak, aztán a gyerekek egyszer csak felnőnek, és örülünk, ha nem menekülnek a puszink elől...:) De mindenki maga dönt ilyen kérdésekben, lehet, hogy nektek más válik be. Biztosan sok ellentétes tanácsot kapsz majd..Bízd az ösztöneidre, a fontos, hogy mindkettőtöknek megnyugtató legyen a megoldás.
2012. jan. 20. 09:18
 4/6 anonim ***** válasza:
[link] nagyon nagyon jo cikk nézd meg
2012. jan. 20. 09:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt, sőt néha még mindig van ilyen. (1 éves) Erre a párom talált megoldást: leült mellé a földre és nagyon halkan beszélt hozzá. A kicsi ment néhány kört a kiságyban, majd lefeküdt és elaludt. Nem vettük ki.
2012. jan. 20. 10:28
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nálunk ez az altatás kb 1,5-2 éves koráig kellett. Most már elég nagy ahhoz, hogy nem fél elaludni. Pl nem próbáltad meg mondjuk hogy felkapcsolod a villanyt? úgy szokott hozzá a lányom is az egyedül alváshoz, h égett a villany a szobájába, ha véletlen sírt, odaszóltam hozzá: semmi baj, aludj itt vagyok csak a másik szobában. Megértette és szép lassan megszokta. De nem 8 hónaposan. Babád msot van abban a korban mikor attól fél hogy elveszíthet, inkább altasd újra, bár ahhoz azért ne szoktasd hozzá hogy a kezedben aludjon el. Nálunk még a babakocsiban ringatás is menő volt. Beletettem elaludt kb 10 perc alatt aztán átraktam az ágyába és aludt reggelig. egy fokkal jobb mintha a kezedben tartanád 1,5 órán keresztül a nehéz kis bugyogóját :) de ne aggódj mihelyt vége ennek az időszaknak is, megszokja hogy anya nem tűnt el, akkor már újra vissza fogsz tudni térni az egyedül elalváshoz. De az még szerintem odébb lesz.
2012. jan. 20. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!