Lázas a Baba! Mit tegyek?
Úgy látom, hogy 2 féle kúpot is adtál. Hűtőfürdő és borogatás is volt.... Mást nem nagyon tudsz.
Ideje lenne ügyeletre vinni. 39,5 nagyon magas egy ekkora babának.
Hát az én fiam is ilyen magasra belázasodott de ő a fogzás miatt.
ilyenkor ha már a hűtő-fürdő sem használ korház.
de ha kitartó vagy akkor folyamatosan adj neki (betartott időközönként) nurofent-panadolt felváltva.. a nurofent 8, a panadol babyt 4 óránként lehet adni.. adj neki vizet vagy valami folyadékot nehogy kiszáradjon.muszáj innia,különben lehet h a kórházban kap szurit..
Vigyázz, hogy a hűtőfürdő kb 30 fokos legyen, ne hideg.
Lehet, fokozatosan is lehűteni erre, mikor már benne van.
Negyed óránként kínálgasd folyadékkal, akár a Nurofenes adagolóval, mindenféle folyadékot próbálgass. Fontos!
Esetleg hígabb tejpép?
Ha egyáltalán nem csillapodott a láza átmenetileg sem, tehát nem reagált a gyógyszerre, akkor tényleg menj vele be az ügyeletre:(
A kisfiam, ha piciként lázas volt, akkor a Nurofenre is, a kúpra is csak jó egy óra elteltével reagált. Lentebb ment a láza olyan fél-egy fokot, majd három óra elteltével már megint felment a hője. Így én felváltva háromóránként adtam neki a kúpot és a Nurofent, plusz fürdettem naponta többször. Szörnyű volt:( Nagyon megértelek:(
Ha nem reagál a szervezete egyáltalán a lázcsillapítóra, akkor vidd az ügyeletre. Majd írd meg, hogy ha jobban lett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!