Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lázas a Baba! Mit tegyek?

Lázas a Baba! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Üdv. 1 éves kisfiam, tegnap este elalvás után belázasodott. 39.3 volt este, adtam neki Nurofent, de reggelre már 39.5. Elvittem az orvoshoz, azt mondta torok gyulladás. Délben még kapott Germicid kúpot és Nurofent is.. Azóta is 39.5 a láza, hiába a kúp, Nurofen, hűtőfürdő és borogatás. Nagyon nyűgös, ma még nem evett, csak keveset ivott. Hiába kínálom, nem kéri. Kezdek érte aggódni! Mit csinálhatok még, hogy levigyem a lázát?? Köszönöm előre is!
2012. jan. 19. 18:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Úgy látom, hogy 2 féle kúpot is adtál. Hűtőfürdő és borogatás is volt.... Mást nem nagyon tudsz.

Ideje lenne ügyeletre vinni. 39,5 nagyon magas egy ekkora babának.

2012. jan. 19. 18:43
 2/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is ügyelet!!!
2012. jan. 19. 18:56
 3/13 anonim ***** válasza:

Hát az én fiam is ilyen magasra belázasodott de ő a fogzás miatt.

ilyenkor ha már a hűtő-fürdő sem használ korház.

de ha kitartó vagy akkor folyamatosan adj neki (betartott időközönként) nurofent-panadolt felváltva.. a nurofent 8, a panadol babyt 4 óránként lehet adni.. adj neki vizet vagy valami folyadékot nehogy kiszáradjon.muszáj innia,különben lehet h a kórházban kap szurit..

2012. jan. 19. 19:22
 4/13 anonim ***** válasza:

Vigyázz, hogy a hűtőfürdő kb 30 fokos legyen, ne hideg.

Lehet, fokozatosan is lehűteni erre, mikor már benne van.

Negyed óránként kínálgasd folyadékkal, akár a Nurofenes adagolóval, mindenféle folyadékot próbálgass. Fontos!

Esetleg hígabb tejpép?

2012. jan. 19. 19:26
 5/13 anonim ***** válasza:

Ha egyáltalán nem csillapodott a láza átmenetileg sem, tehát nem reagált a gyógyszerre, akkor tényleg menj vele be az ügyeletre:(

A kisfiam, ha piciként lázas volt, akkor a Nurofenre is, a kúpra is csak jó egy óra elteltével reagált. Lentebb ment a láza olyan fél-egy fokot, majd három óra elteltével már megint felment a hője. Így én felváltva háromóránként adtam neki a kúpot és a Nurofent, plusz fürdettem naponta többször. Szörnyű volt:( Nagyon megértelek:(

Ha nem reagál a szervezete egyáltalán a lázcsillapítóra, akkor vidd az ügyeletre. Majd írd meg, hogy ha jobban lett...

2012. jan. 19. 19:27
 6/13 anonim ***** válasza:
Én még nem csináltam ezt a módszert de olvastam róla. Meztelen szülő mellkasára meztelen baba pár percre, hőleadás, takarózzatok be.
2012. jan. 19. 19:28
 7/13 anonim ***** válasza:
Ügyelet! Ki fog száradni. :(
2012. jan. 19. 20:27
 8/13 anonim ***** válasza:
hasonló cipőben járunk napok óta, de ez a nem megy lejjebb egy napig tartott. nem reagált hűtőfürdőre, vizes lepedőre, kúpra sem. a Nurofen vitte pár tizedet lejjebb. aztán orvosi javaslatra felváltva adtam Panadolt, Nurofent. ügyeletet így megúsztuk, de szerintem is vidd be, hátha szuri leviszi neki, ha más nem segít :-((( nekünk popsiban mért 38,5 alatt kellett tartani a hőjét, de nem nagyon akart összejönni. negyedik napja lázas, ma már csak 38 körül és közben napi kapcsolatban vagyunk az orvossal. ha holnap is lázas lesz, én már nem is tudom, mit csinálok :-( kitartást nektek, remélem, hamar jobban lesz a picid! :-( valahol azt hallottam, hogy van olyan, hogy elsőre nem reagálnak a ygerekek a hűtőfürdőre, vizes lepedőre, de megmondom őszintén, én másodszorra ki se mertem próbálni, mert annyira belelovalta magát abba, hogy kínozzuk, hogy még feljebb is ment a hőője tőle :-(( az esti fürdőjét természetesen hűtősre csináltam, de csak harmadik estére hatott, tegnap, mikorra már amúgy is mérséklődött a láza. :-(
2012. jan. 19. 21:04
 9/13 A kérdező kommentje:
Üdv. Megjöttünk az ügyeletről! Hiába próbálkoztam, 39.9 volt már. Kapott 1 szurit, azt mondták, ha nem lesz jobb, majd hétfőn vigyem megint el az orvoshoz... Eléggé nemtörődömnek érzem ezt. Le is b*sztak, hogy a kúpot csak 6 óránként lehet adni... Most el aludt, de nagyon nyűgös volt. Kíváncsi leszek, éjszakára jobban lesz-e. Ha nem, reggel megint orvos!
2012. jan. 19. 21:37
 10/13 anonim ***** válasza:
próbáld sokszor itatni. Nem kell egyszerre sokat innia, hanem sokszor keveset kortyoljon. Te tudod, milyen folyadékot adtál neki eddig, de szerintem most nyugodtan adhatsz valami ízeset, limonádét, teát, szörpöt, és azt jobban megissza! Cukorra, energiára most úgy is szüksége van. Mi egyébként Piroska szörpöt iszunk, nagyon jó minőségű és ízű, és úgy hígítod ahogy akarod.
2012. jan. 19. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!