Négy hónapos kislány, kevés az anyatej, mivel
egészítsem ki?
Figyelt kérdés
Kislányom 4 hónapos és 4 napos, eddig 3-4, de mostanában már két óránként eszik, éjszaka is 2-3 óránként, kezdek teljesen kimerülni. Kipróbáltam már minden létező tejszaporító módszert. A gyerekorvos által elvárt havi 600 grammot épp csak meghízza, úgyhogy szeretnék neki most már valami táplálót is adni, eddig csak anyatejet kapott. Hívtam ezzel kapcsolatban a gyerekdokit is, de azt mondta, hogy ilyenekre most nem ér rá, hívjam máskor...nem jelölöm az év orvosa díjra. Szerintetek mit adjak a kislányomnak, mivel érdemes kiegészíteni a szopizást ebben a korban, hogy legalább néhány órát aludjon egyhuzamban este?
2012. jan. 18. 21:18
1/9 anonim válasza:
Tápszerrel egészítsd ki, aztán majd ha hozzátáplálsz akkor tudod mással is.
2012. jan. 18. 21:21
2/9 anonim válasza:
Előző vagyok, a védőnődet nem próbáltad meg? Én mindig őt "zaklattam" az ilyen táplálásos kérdésekkel.
2012. jan. 18. 21:22
3/9 anonim válasza:
Patikában vegyél neki hipoallergén tápszert. Nem méreg az, nyugodtan pótolj tápszerrel. Amúgy a heti 100 gramm, azaz havi 400 is tökéletes súlygyarapodás ebben a korban, nyugi.
2012. jan. 18. 21:22
4/9 anonim válasza:
Csak tápszerrel! De lehet, hogy most van egy növekedési ugrása, szerintem várj egy pár napot a tápszeres kiegészítéssel!
2012. jan. 18. 21:23
5/9 anonim válasza:
Ha 2-3 órát kibír akkor ne adj neki egyenlőre tápszert és semmi mást sem. Ha sokáig akarod még szoptatni, akkor nem rontod el. Attól, h most gyakrabban eszik nem jelenti, azt h kevés lenne a tej. És igazából, ha kevesebb is és azért eszik gyakrabban azzal csak jót teszel magadnak,hiszen így lesz több tejcsi. Tejszaporításra próbáld ki az édeskömény illóolajat, folyadékba kb. 2 decibe kell 2-3 cseppet rakni és ezt kell inni, naponta akár 5-10 alkalommal is lehet. nekem nagyon gyorsan megnövelte a tejmennyiséget.
Kitartás, hidd el visszasírod még ezt az időt majd és legjobb neki az anyatej és neked is ennél kényelmesebb táplálás mód nincs.védőnő és 2 kislány anyukája
2012. jan. 18. 21:28
6/9 anonim válasza:
az én kis fiam 2oranként evett éjjel+ nappal,fejes közben mert annyi tejem volt..4honaptol meg minden második étkezesre kapott tápszert a Humana 1 est keztuk el használni.ezt csak a gyerek orvos irhatja fel gyogyszertárban kaphato.Az a hátránya ,hogy nem tul olcsó
2012. jan. 18. 21:49
7/9 anonim válasza:
Írass fel a gyermekorvossal tápszert. Olcsóbb is ha receptre veszed, meg nem itt találgatsz, hogy vajon melyiket add, hanem ő megmondja neked.
Itt nagyon sok kismama van, egyik ezt adja a babának, másik azt. Ami más babájának bejön, nem biztos, hogy a tiédnek is jó lesz. Konzultálj az orvosoddal.
2012. jan. 19. 08:57
8/9 anonim válasza:
Utolsó vagyok.
Az orvosnak meg nyugodtan mondd meg a magadét, ha úgy tetszik. Ő is ember akárcsak te, vagy én. Attól, hogy ez a szakmája, nem különb semmivel. Ha ezt mondja, nyisd ki nyugodtan a szád, mert neki kutya kötelessége ellátni a te babád is, bármiről is van szó! Ezért kapja a pénzét!
2012. jan. 19. 09:00
9/9 anonim válasza:
Szia nekem is 4-hónapos a kislányom 2-hónapja kap szopizás után tápszeres pótlást . Nem szívesen adok neki tápszert de muszáj sokat sírt ő is hiába szoptattam szinte 1,5 -2-óránként 2-hét alatt 30 dkg fejlődött ami nagyon minimális a védőnő javasolta térjek át a tápszerre de én szerettem volna inkább maradni a szoptatás mellett ezért úgy csinálom ,hogy mind két mellből megszoptatom és utánna ha rossz kedvű vagy nyugtalan adok neki 50ml tápszert van mikor megissza az egészet van mikor a felét sem . Milumil peptit HA írt fel az orvos, kicsit kesernyésebb először mint a BEBA mert azt kapott a nagy fiam sokáig meg a picúrkámnak is azt vettem de hidd el ez is nagyon jó és árban pedig nagyon pénztárca kímélő 3 dobozt szoktam felíratni amiért így fizetek 500-ft-ot a BEBA 3000 FT 1 DB . Most voltunk oltáson nekünk fogyózni kéne azt mondta az orvos a 4-hónapos kislányom 8200 gr . 5.hét alatt 2 kg hízott majdnem egyébként 3870-gr született. Ne mondj le a szoptatásról csak pótlást adj neki látod nálunk is sikerült mostmár van tejcsi és csak minimális tápszert eszünk . :) Sok sikert kívánok !!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!