Hypotónia hogyan lehetséges, hogy akár 1-2 évig nem derül ki?
Ha enyhe fokú a hipotónia, akkor megeshet, hogy csak későn derül ki. Pl. ha az egyik oldalát valamiért jobban preferálja, mint a másikat, de mindkettővel dolgozik azért. Ha súlyosabb, látványosabb az elváltozás, akkor szembetűnőbb.
(Egyébként az én lányom középsúlyos hipotóniáját se vették észre se a kh-ban, se a gyerekorvosnál... Még jó, hogy mi résen voltunk.)
Megjegyzem, az én anyum logopédus, és én meg azon szoktam hozzád hasonlóan elképedni, amikor 3-4 éves gyerekeket hoznak hozzá, hogy hát még nem beszél és talán ez már nem normális... Ezen már én is fennakadok, hogy de addig a 3-4 évig hogyhogy nem tűnt fel senkinek, hogy a gyerek egyáltalán nem beszél, vagy alig pár szót? Mert ennyi idősen már esélyes, hogy valami nagyobb bibi van, amit jó lett volna hamarabb észlelni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!