Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gabonafélék bevezetése?

Gabonafélék bevezetése?

Figyelt kérdés

Kislányom 7 hónapos, csak anyatejes volt 6 hónapos koráig, aztán betegség miatt kicsit megtorpantunk a hozzátáplálással, de most már haladunk megint... kérdésem az lenne, hogy gabonapépeket mindenképp kell adni, vagy elég a darált keksz, rizs?

Köszönöm!

2012. jan. 18. 10:49
 1/7 anonim ***** válasza:

ha konkrétan a glutént szeretnéd bevezetni, akkor a rizs nem éppen megfelelő. lehet kapni sima 7 gabonás pépet is, ami szerintem jó lehet.

[link]

2012. jan. 18. 11:20
 2/7 anonim ***** válasza:
A keksz jó glutén bevezetéseként ha azt szeretnéd. Én szintén a 7gabonapépet vettem és gyümölcshöz keverve adtam neki.
2012. jan. 18. 11:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én nem adtam neki gabonapépet, hanem magát a gabonát. Dm-ben kaptam Bio-gabonapelyhet (5 gabonás) Nincs benne cukor, sem semmi egyéb káros cucc. Leforráztam, és gyümibe kevertem, összeturmixoltam. Imádja a mai napig!
2012. jan. 18. 11:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is gabonapéppel vezettem be a glutént. A gyümijébe kevertem. De el lehet készíteni anyatejjel, tápszerrel is. A babakekszet is bele tudod reszelni a gyümölcsbe, én azt is szoktam. De van, aki háztartási kekszet vagy babapiskótát ad a babájának. Én azzal még várok. A rizs nem tartalmaz glutént, de nyugodtan adhatod neki, az enyém szereti. Gyümivel, zöldséggel is jó.
2012. jan. 18. 13:51
 5/7 anonim ***** válasza:
44%

Álltaában a glutént akkor vezetik be amikor a kisbaba még anyatejes de már választják le róla. Ha még van tejed akkor abba is reszelhetsz kekszet. A keksz azért jó bevezetés, mert mivel édes biztosan eszik belőle és megfigyelheted, hogy minden rendben van-e.

Meg kell jegyeznem, hogy hiába 4 hónapos kort írnak a kekszre csak azokra érvényes akik anyatejesek. A tápszereseknek 7 hónapos az ideális kor.

Ne izgulj, te pont időben vagy. = hónapnál később nincs indok az időhúzásra. Nekem a védőnőm 4 hónapos korra mondta, hogy adjak neki. (Tápszeres a kicsnem). Mivel én mindig mindenután informálódok, hogy meggyőződjek mindenről akkor tudtam meg én is. nyilván nem nyílegyenes következménye, hogy lisztérzékeny lesz ha valaki előbb adta. De biztos ami biztos tápis babának ne adjunk glutént és tanácsolni meg pláne ne tanácsoljuk ezt.

Akármilyen formában is próbálod bevezetni fontos, hogy először édesebb legyen. Ezt akár gyümivel akár keksszel éred el. Az első találkozás nagyon fontos. Én adtam almát. Előszörre nem akarta...sajnos túlságosan akartam és minden nap az almával nyüstöltem 3 héten át. Mire megnyalattam vele a barackot... Azóta barackot barackkal BÁRMIHEZ! de ha valamiben egy kevés alma is van azt már nem eszi.

sok sikert!

2012. jan. 18. 14:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem, hogy honnan vetted, hogy a tápszeres babáknak később kell bevezetni a glutént?

Én sokáig csak kekszet adtam a babámnak, majd vettem a dm-ben alnatúrás gabonapelyhet. Ebből szoktam tenni a tejpépbe.

2012. jan. 18. 15:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak! Akkor kezdjük a háztartási keksszel , de lehet veszek tejpépet amit ajánlottatok, mert azért a 7 féle gabonát nem egyszerű beszerezni ugye...
2012. jan. 18. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!