Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hol tudnék bio csirke vagy...

Hol tudnék bio csirke vagy pulykamellet venni 8 hós babának?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék tescós vagy egyéb nagybevásárlós húst venni neki. Biora fáj a fogam, de nem tudom merre induljak utána? esetleg valaki vett már?
2012. jan. 17. 12:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Őstermelötől,vagy keress egy vidéki nénikét aki eladna neked a sajátjaiból
2012. jan. 17. 12:42
 2/9 anonim ***** válasza:
Pontosan így!Kimész a piacra és keresel magadnak egy őstermelőt, gazdálkodót. Vagy a másik lehetőség, hogy vidéki rokonoktól, ismerősöktől szerzed be a csirkét.
2012. jan. 17. 12:54
 3/9 anonim ***** válasza:

Én kimentem a piacra (Budapest), és egyetlen őstermelőt sem találtam. Egyetlen kapirgáló csirkét sem sikerült talánom, és hát a pesti rokonaink sem igazán foglalkoznak állattartással. (Próbáltam a 1,5 négyzeméteres erkélyen, de szólt az alattunk lakó, hogy zavarja, ha rántotta potyog az égből. :)))

Viccet félretéve, engem is érdekelne, mert elég reménytelen a dolog.

A biopiacon még nem voltam, de ott minden aranyárban van, úgysem tudnánk megfizetni. Meg nem is kéne bio, elég lenne, ha kaprigál vidéken.

Ha valaki tud valódi segítséget nyújtani, szóljon. (Az is megfelel, ha megmondja, melyik piac, melyik őstermelő, de sajnos az nem segítség, ha valaki azt GONDOLJA, hogy a piacon minden kapható...)

2012. jan. 17. 12:58
 4/9 anonim ***** válasza:
Ui: elhiszem, hogy a vidéki piacokon így működik, Pesten sajnos nem...
2012. jan. 17. 12:59
 5/9 anonim ***** válasza:
Lehet kapni tanyasi csirkét tescoban/auchanban is. Ha jól tudom csak egészben van és nem a húspultban, hanem előrecsomagolt részlegen.
2012. jan. 17. 13:27
 6/9 anonim ***** válasza:

A Cora-ban van, de legutóbb is már majdnem 3000 Ft volt kilója. Kb. 1 éves koráig én is azt adtam a kisfiaimnak.

Amúgy tényleg lehet kapni tanyasi csirkét is az Auchan-ban és a Tesco-ban, mondjuk nem bio, de állitólag antibiotikumtól mentes és rendes takarmányon nevelt.

2012. jan. 17. 15:21
 7/9 Esztuka87 ***** válasza:
Két lehetőséged van. Vagy kimész Budapesten a biopiacra, vagy valóban keresel egy vidéki nénikét vagy bácsikát.
2012. jan. 17. 15:39
 8/9 A kérdező kommentje:
Vidéken élek évek óta. Addig fajultak már a dolgok a sok "mérgezett kaja körül, hogy senki sem akar eladni, csak saját részre nevel állatot. Nagyon drága a takarmány. Alig jutok házi kecsketejhez, pedig igazi, hagyományos falun élek. A piacot hagyjuk. Már a saját bőrőmön tapasztaltam, hogy a paraszt nénike azt állítja az eladni kívánt húsról, tejről amit csak akar. Nem lehet leellenőrizni. Hazudoznak sajnos azok is, csak meg tudjanak élni valahogy. Tisztelet a kivételnek. A bio boltok pedig friss húst nem árulnak. Marad a pesti bio piac, vagy tartok magamnak, de az nagyon vacakolós.
2012. jan. 18. 11:18
 9/9 anonim válasza:
vannak azért ellenőrzött és ellenőrizhető bio web-áruházat is, pl. www.naturexpress.hu itt minden biotermék ellenőrzött helyről jön
2015. ápr. 22. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!