Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves gyermeknek mekkora...

1 éves gyermeknek mekkora cipőt veszel?

Figyelt kérdés

Ezt úgy értem, hogy a gyermekemnek cipőt kellett venni, mert a 21-es kicsi volt, nem megy bele a lába, ma vettem neki egy 23-asat és kb. egy szűk ujjnyi hely van még benne.

Szerintetek nagy neki? Nem jár még önállóan.

2012. jan. 16. 18:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha még nem jár,akkor mindegy,hogy nagy,gondolom a babakocsiban adod rá. Elvileg 1 ujjnyival kell,hogy nagyobb legyen a cipő,mint a baba lába. Én mindig úgy mérem,hogy ráállitóm egy papirra,körberajzolom a talpát és megmérem,hogy hány cm. Egy hurkapálcikát kiszabok erre a lábméretre és ezt dugdosom be a cipőkbe. -ha a sarkánál kb 1 cm hely marad,akkor az a jó méret. Sok cipőnek a belső talphossza is meg van adva,úgy könnyebb választani. A lényeg,hogy legalább 7 mm-el legyen nagyobb a cipő,mint a gyerek lába. De másfél cm-nél ne legyen nagyobb,akkor már nem stabil.
2012. jan. 16. 19:55
 2/5 A kérdező kommentje:
Így kívülről hozzá mértem a kislábát a cipőhöz, olyan nagynak tűnik. Viszont nagyon magas lábfeje van, és amikor felpróbáljuk akkor meg egy ujjnyival nagyobb a cipő. Igen, a kocsiban adom rá, igaz most már szoktunk sétálni is, hogy fogom a kezét.
2012. jan. 16. 19:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Én kisfiamnak is nagy a lábfeje,ezért én nem is tudtam úgy mérni,hogy bedugom a sarkánál az ujjamat,mert nem ment előre a lába semennyit,hiába tudtam,hogy elől bőven nagy rá. Első cipői Elefantenek voltak,csak fűzős jöhetett szóba,a tépőzáras nem érte be. Majd Falcon cipőket ketdtem neki venni és szuper,olyan könnyen belemegy a lába,jó széles fazon,azóta csak azt veszem,abból is a fűzőset. Szóval nektek se nagy cipőt kéne venni,hanem széleset,öblöset. Akkor biztos elég lenne a 22-es is. Én kisfiam másfél évesen hordott 21-22-es cipőt,2 évesen 23-ast.
2012. jan. 16. 20:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Mindenképpen rá kell próbálni. A lányom 11 hónapos, 2 pár cipője van. Egyet vettünk ősszel, az 18-as. Akkor is nagy volt, most is az még, de már csak kb. egy fél számmal. De vettünk télre egy bélelt bundás cipőt, abból a 20-as ment rá a lábára. Mostanában már lépeget, nemsokára elindul, így rápróbáltam. És kb. ugyanannyi hely van ebben is, mint a másikban.
2012. jan. 16. 20:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Azt mondják, hogy úgy kell cipőt venni, hogy beférjen az ujjad a sarka mögé, ha gyerek a lábán áll.

Ha nem állt és úgy fért be az ujjad, akkor valószínűleg nagy. Mindenképp úgy vegyél cipőt, hogy próbáld rá. A 23-as hatalmas nagy egy ekkora babának, a fiam 21-est hord, szintén 1 éves, szintén magas lábfej és neki amúgy is nagy a lába a korához képest!

És több, mint valószínű, hogy a Te gyerkőcöd is el fog indulni, még szezonváltás előtt, és ha nagy a cipő az nem a legjobb ilyen szempontból.

2012. jan. 16. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!