Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves gyermeknek adhatok...

1 éves gyermeknek adhatok mézet? Mennyit,1 kiskanálnyit?

Figyelt kérdés
2012. jan. 15. 19:34
 1/7 anonim ***** válasza:
8 hónapos kisfiam van Én ugytudom a méz allergén, (v. mi anyag van bent ami allergén) Másfél éves kor alatt nem ajánlott.
2012. jan. 15. 19:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem értem, milyen választ vársz. Már megválaszoltad saját magad a kérdést.
2012. jan. 15. 19:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Jaj, bocsi, elnéztem. Azt hittem, a kérdező írta az első választ.
2012. jan. 15. 19:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Az elsö jól írta de én 2 év alatt nem adnék neki.

A mézben van egy baktérium ami fulladásos alergiát okozhat.

DE hökezelve adható, vagy is ha sütiba sütöd, vagy igazán forró teába teszed. Kiskanálnyinál többett forró teába sem raknék mert a cukor tartalma ugyan olyan magas mint ugyan ennyinek megfelelö cukornak, vagy is attól hogy méznek hívják az tömény cukor.

2012. jan. 15. 19:51
 5/7 anonim ***** válasza:
A 4. válaszolóval értek egyet.Van benne valami,ami nem tesz jót.Még nekem is kaparja a torkom,ha töményen eszek 1 kanállal.Porallergiám van.Én nagyon sokáig nem adtam a gyereknek.Inkább cukrot használtam,de ennyi idősen azt se.
2012. jan. 15. 20:16
 6/7 anonim ***** válasza:

1 éves kor után már adhatsz neki,1 kis kávéskanálnyit.

Még mielőtt letámadnátok babakönyvben olvastam.

2012. jan. 15. 20:33
 7/7 anonim ***** válasza:

1 éves kor alatt azért nem lehet mézet adni, mert egyrészt allergizálhat, másrészt botulizmust kaphat tőle a csecsemő, amit nem baktérium, hanem a baktérium toxinja okoz, ami egy idegméreg, a betegség bénulással, halállal jár.

1 éves kor felett már lehet adni, de én a biztonság kedvéért hőkezelném (pl forró teába tenném)

Kezdő mennyiségnek szerintem is elég egy kiskanálnyi.

2012. jan. 15. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!