Miért nem szabad sót használni baba/kis gyerek ételéhez?
Figyelt kérdés
csak azt tudom, hogy mindenhol írják, hogy nem tesz jót, de miért konkrétan?2012. jan. 16. 11:46
1/7 anonim válasza:
Megterheli a vesét, emellett jobb, ha a kicsi a tiszta ízket szokja meg először. Eleve sokkal jobb az ízérzékelésük, mint nekünk, hisz az érzékeiket még nem gyengíti a sok fűszer, só, amihez ugye mi már hozzászoktunk. Ami nekünk ízetlen, nekik az anyatej, tápszer után ízorgia /bár az anyatej íze se egyforma soha, függ az anya által elfogyasztott ételektől/.
2/7 A kérdező kommentje:
már 1,5 éves a lányom, ételeinkbe minimális sót használok, vagy semmit. csak most hétvégén az anyósomnál volt vendésgégben, és csak lestem, amikor érte mentünk, hogy a tojás falatokat anyósom bemártja a sótba és úgya adja. meg mutogatott a lányom a sótartó felé, hogy most is kér (tehát eddig mindenhez az ujját belemártva sót ehetett). tudom, hogy 1,5 évesen semmi baja nem lesz, ha néha sok sót eszik, de akkor is felbosszantott. és nem nagyon tudtam érvelni, csak hogy nem egészséges.
2012. jan. 16. 11:50
3/7 anonim válasza:
szabad sót használni, de nem kell agyonsózni.
4/7 anonim válasza:
Másfél éves már nem baba.. Neki már lehet fűszerezni, akár sózni is, hisz eheti a család ételét. Viszont a túlzott sózás a veséit károsíthatja. Hiszen annak kell kiválasztania a szervezetbe jutott nátriumot is, a konyhasó NaCl. A túlzott sófogyasztás vesekőhöz vezetHET.
5/7 anonim válasza:
1 éves kor alatt a baba veséje nem dolgozza fel rendesen a sót és a cukrot
6/7 A kérdező kommentje:
köszi!
2012. jan. 16. 12:28
7/7 anonim válasza:
kérdező! az én anyósom a kávés ujját nyomja a 10hós szájába...na ez a no comment.
Én is úgy tudom, h só nélkül is ízorgia nekik:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!