Kizárolag csak anyatejes babának kell teát adni?
Èn meg adtam, a kòrhàzba is azt kapott amikor megszületett, Baby Mecsek-et, igaz èpphogy a filtert belemàrtottàk.
De alig pàr kortyot evès utàn (lemostuk a szàjàbòl a tejet, nem is lett soha szàjpenèsze; ill. ha csuklott vagy ha ùton voltam vele nyàron ès nem kaphattam elô a cicit mert... Na akkor is egy picike tea)
Fèl èves korig kizàròlag anyatejes volt, semmit nem kavart be se a tejtermelèsbe se a cicizèsbe de tèny hogy az anyatej szomjoltò is tehàt nem KELL adni teàt ezt minden anya maga dönti el.
Nekem tápszeres 2 hetes kora óta (nem mi választottuk a tápszert, ez egy kényszer dolog:S) Mivel a tápszer nem alkalmazkodik ideálisan a baba folyadék szükségleteihez mint az anyatej, egy hét után bizony szomjas volt. Ekkor babavizet szerettem volna neki adni, de pár korty után újra sírás... Ekkor jött a babatea ami megoldott a problémát (mecsek és bioboltban vásárolt napsugár bio babatea). Elvileg ezektől a pocakja se fájna. Nekünk bár nem volt kimondottan hasfájós 1-2 ilyen hullámba belefutottunk. Infacolt adtam neki. A dm-ben pedig lehet kapni meggymag párnát amit fel kell melegíteni mikróban. Ezt raktam a pocakjára alvás előtt és nyugodtan is aludt tovább. Azóta is isszuk a teákat, de pocakfájásnál nekünk érdemi eredményt nem hozott. Viszont a vizet nem issza meg. Egyébként is javarészt pont, hogy nem az anyatejes babáknak javasolt elsősorban folyamatosan inni (nyáron persze ez nem igaz). Mert az az ideális, hogy az előtej az inkább szomjoltó és később jut hozzá a baba az anyatej laktatóbb részéhez miután már ivott. Ennek ellenére nem árt a tea sem. Mi időt 2 evés között nem nyertünk vele:) A kis hercegnőm percre pontosan 3 óránként eszik ettől függetlenül (kivéve este mert 6 hetes kora óta végig alussza). Ha reménysugarat látsz abban, hogy talán segíthet nyugodtan próbáld meg. Szerintem a párnázást is érdemes kipróbálni. Én barátnőm tanácsára tettem akinek kimondottan extrahasfájós babája volt kiskorában.
A kérdésre válaszolva: Nem. Nem csak anyatejes babáknak kell inni. Sőt...
Aki teáztatja a babáját annak nem kizárólag anyatejes volt a babája.
Nem, nincs szüksége teára igény szerint szoptatott csecsemőnek! A cumisüveg szoptatási problémákhoz vezethet, és az értéktelen tea elfoglalja az értékes anyatej elől a helyet a csöpp gyomorban, emiatt kevesebbet szopik, emiatt csökken a tejtermelés, és jön a tápszer.
Utolsónak!
Normális esetben nem csinál a tea semmiféle kárt, Mivel nem minden szopás előtt issza a teát a gyerek. Így az az 1-1 alkalom amikor többet iszik semmit nem jelent a tejtermelésben.
Viszont ha az anyának túl zsíros a teje nyáron nyilván nem hagyod kiszáradni a gyereket.
Nagyon keveseknél alakul sajnos ki az mamár, hogy sztenderd forma szerint sikerüljön szoptatnia és a teje is úgy legyen. Mindenki a saját gyerekéhez igazodjon ne pedig a könyvekhez. Azokat csak mi olvassuk a gyerek pedig nem. Ha neki enm elég az a folyadékmennyiség akkor ne azért ne adj neki teát mert azt írják neki az nem kell... Minden gyereknek más az igénye mint ahogyan minden anyukának más és más lehet a teje is.
És kérlek..ne misztifikáljuk túl az anyatejet...nem aranyból van. Ne okozzunk lelkiismeretfurdalást azoknak, akinek a természet az anyatejes táplálást nem engedte meg. Én kiskorom óta feszt beteg vagyok pedig 6 hónapos koromig csak anyatejet kaptam. Anyukám még annak idején a ,,rízsnyák"os tápszert kapta ami egy szar minőségű tápszer, de akkoriban csak ez volt. Nem emlékszek olyanra hogy ő valaha is betegséggel küszködött volna...
Tény ami tény, hogy az anyatej a legemészthetőbb és ha a kutatók kimutatták valószinüleg imunrendszerét is stabilabban kiépítheti a gyereknek. De egy tápszeres gyerek is 100%osan tud egészséges lenni. Mint ahogyan egy anyatejes beteges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!