Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ujj szopásról most még le...

Ujj szopásról most még le tudom szoktatni?

Figyelt kérdés
10,5 hónapos a lányom, sosem cumizott. Pár hete elkezdte rágni az ujját, azt hittem, foga jön. De nem jött fog, mostanában pedig előfordul, hogy nem rágja az ujját, hanem szopja. Most még azzal le lehet szoktatni, hogy kiveszem a kezét a szájából?
2012. jan. 15. 21:03
 1/6 anonim ***** válasza:
szia a mi kislányunk két és fél éves és szopizza az újját a doki azt mondta hogy hagyjam, amúgy ha nagyon zavar van egy kence ami nagyon rossz ízű ha azzal bekened az újját leszokik róla, hatásos szer merta középső lányunk meg rágta a körmét és elkezdük ezzel kenni egy hét alatt leszokott róla
2012. jan. 15. 21:15
 2/6 anonim ***** válasza:

1 éves.

Sose fogadta el a cumit a kisasszony, így kb 4 hónapos korában észre vettem, hogy alvásnál így alszik el.Azóta mindent így jelez(álmos, éhes, szomjas, tele a pelus, del van zaklatva)

Én is gondolkoztam, hogy szoktassam le, még kérdést is tettem fel, de arra a döntésre jutottam, hogy majd abba hagyja.Csak úgy nem csinálja, játszani pedig 2 kézzel kell, így napközben ritka ha beveszi a szájába.Majd abba hagyja, ha akarja...

2012. jan. 15. 22:01
 3/6 anonim ***** válasza:
Az én lányom is ujjszopós volt és igaza van az előttem szólónak, játszani 2 kézzel kell. Így leszokott. Szerintem könnyebben elhagyja mint a cumit, mert ha az lóg a szájában akkor bármit tud csinálni, de ujjat szopva játszani-mászni nem lehet. Elalváshoz meg had szopja, majd kinövi.
2012. jan. 15. 22:12
 4/6 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Itt a kérdésem.De rosszul emlékeztem ezek szerint, mert 6 hónaposan éreztem ezt problémának, nem 4 hónaposan!! :) Na mindegy...

2. voltam

2012. jan. 15. 22:21
 5/6 anonim ***** válasza:
A legtöbb kisbabának vannak ilyen ujjszopós epizódjai, a Fiamnak volt 4-5 hónapos korában és most is (9,5 hónapos). Szerintem hagyd, ha jól esik neki, hadd szopogassa, majd leszokik róla :-)
2012. jan. 15. 22:43
 6/6 anonim válasza:
Én nem vagyok otthon a témában, de személy szerint 6éves koromig szopiztam az ujjamat! Hiába próbáltak leszoktatni,húztákl ki az ujjamat a számból, rémiztő történeteket mondtak, engem megnyugtatott. Ha jobban kényszerítettek volna, tuti h maradandó károsodást szenvedek:) aztán magamtól leszoktam! oda álltam a szüleim elé, hogy én mától nem szopizok:)
2012. jan. 19. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!