3 hónapos babám keveset szopizik, a pótlást nem fogadja el. Mit tehetek?
Persze,ilyenkor nem esznek annyit és nincs étvágyuk.
Az viszont baj,hogy 1 hónap alatt nem hízott semmit.Egy alapos kivizsgálás kell ilyenkor.
Nincs hasmenése,nem fogzik?
Sajnos több ötletem nincs...
2. vagyok ha csak egy ideje ilyen étvágytalan akkor pedig biztos nem csak úgymond "rossz evő". Az én babám tök ugyanez volt nem is kérte, de ha adtam neki akkor is elfordította a fejét. Nekünk viszont egy hét 50 gr-os fogyás után azonnal vért vett a házidoki, ez a babának csak egy kis kellemetlenség, mégis sok minden kiderül belőle. Egy időre született babának kb 3 hónapos korára merülnek ki a vastartalékai, és ha valami miatt ez nem pótlódik (pl nem tudja a szervezete rendesen hasznosítani, stb) akkor is ilyen tünetek lehetnek.Az is lehet hogy te magad is vashiányos vagy, és bár az anyatejbe pont a vas kevésbé jut át, de amit onnan a baba kap állítólag sokkal jobban hasznosul. Nem tudom teszed e de pl szedhetnél te is vasat továbbra is. Én még azt is csináltam mikor az esti szopinál még csak 3-400 gr-nál jártunk hogy éjjel álmában etettem meg ami lehet hogy hülyén hangzik de ilyenkor evett a legnyugodtabban, reflexből azonnal cicizni kezdett ilyenkor.
Ha náthás szívd az orrát, előtte kb 10 perccel tengervizes orrspray orrszívás majd utána jöhet az oldatos orrspray persze ezt csak az ajánlott napi mennyiségben. Ha köhögött is az a hátracsorgó orrváladéktól lehet, és mivel ilyenkor szopi közben nehezebben kap levegőt ezért is elutasíthatja az evést.
Köhögés miatt nekünk írtak napi 2x fél calcimusc-ot és 2x2,5 ml ambroxol szirupot. Először csak a calcimuscot adtam majd mikor nem javult a helyzet akkor mondta a dokinő az ambroxolt. Ezután 3 napra rá már kezdett javulni a helyzet most pedig pont egy hete vagyunk túl rajta és eszik rendesen. Nekünk szerencsére a vérvételből kiderült hogy nem vérszegény de az eredmény egy nap alatt megvan és megnyugodhatsz tőle, főleg mivel ha mégis az írnak rá neki cseppeket és rendbe jön a helyzet igaz ez nem pár napos folyamat. viszont a vérből az is látszott hogy volt valami vírus a kis szervezetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!