Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi volt a babád első szava?...

Mi volt a babád első szava? Egyértelműen felismerted, hogy az az igazi első szó? Honnan tudtad?

Figyelt kérdés
Tegnap teljesen tisztán kimondta a lányom, hogy apa. A párom nagyon büszke volt, hiába mondtam, hogy még nem igazából mondta. De honnan fogom tudni, ha tényleg igazából mondja és nem csak kibukik a száján?
2012. jan. 15. 12:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
85%

2-es vagyok,és a 6-ostól szeretném kérdezni,hogy honnan tudja,hogy milyen módon mondta a kislányom,hogy Átá...???

Igenis az apjának mondta,és mondta is utána mindíg..,vagy épp kiabált neki valamiért...

Tehát neked amíg nem teljesen tisztán mondanak a gyerekeid ki egy szót,addíg az nem is szó??? Vagy hogy van ez??

Akkor ennyi erővel az összes r betűs szót még nem is mondja,csak kitalálja a kislányom,mert még nem tudja rendesen kimondani őket?? Ne idegesíts már fel légyszíves...! :)

Nem bántásképp írom most a kommentemet,de már nagyon idegesítőnek találom,hogy még ebbe is beletudnak némely emberek kötni,hogy ez most a kislányom első szava volt...,avagy nem...!

Most lesz 2.5 éves,és pl a bogár szót is úgy mondja,hogy bojó,vagy bogáá.. akkor ez nem is szó szerinted?? Vagy pl a motort csak moto-nak mondja,..vaaagy a kistestvért pl kisteféé-nek..Gondolom akkor neked ezek is csak blablák...,de attól nekem ezek igenis szavak maradnak..!

Még azért leírok egy-két aranyos szavát..:

kupi-tupi

tojás-tojós,de mostanában mondja már néha rendesen is..

háromszög-hájomszög

kórház-kójhász

rajzolni-jaazolni

Marcsi-Majcsi

Kör alakú lesz-kő alakú lesz (ezt most mondta épp..)

Szép kerek mondatokban beszél már,de van hogy csak én értem... :)

Ja..ééés visszatérva az átá-hoz...,mikor már rendesen tudta mondani az apát is..,akkor is sokszor direkt átá-nak mondta,mert tudta hogy apát ezzel jól ellehetett csábítani egy kis dögönyözésre..

Ez kb olyan,mint hogy most megkérdezi az apja,hogy szereti-e őt,mire a csajszink már nevetve mondja,hogy neeem..,mert tudja,hogy akkor jól meggyömöszöli az apja,míg azt nem mondja,hogy szereti... :) Na de jól elkanyarodtam a kommentemtől... :)

2012. jan. 16. 09:54
 12/26 anonim ***** válasza:
43%
hülye , szépen elnyújtva, érthetően. "Büszke" voltam
2012. jan. 27. 16:26
 13/26 anonim ***** válasza:
Ha minden igaz, akkor az, hogy BUMM :) Két éves koráig csak ezt mondta, meg azt, hogy hamm. Utána, amikor tényleg elkezdett beszélni, az volt az első szava, hogy "ágy", utána jött az anya, baba, stb.
2012. jan. 27. 16:36
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
ADD ODA!!!! Közben rámutatott a TV távirányítójára :))) Azóta is ilyen kis követelőző :)))))
2012. jan. 27. 16:45
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

teljesen igazad van !

"A válaszíró 87%-ban hasznos válaszokat ad.

# 11/14 01-16 09:54 Privát üzenet Szerinted ez a válasz hasznos. "

mert az én fiam is igenis beszél már,

szenyősza(fenyőfa),jonat(vonat).

és igenis ezek is szavak

2012. jan. 27. 17:00
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, ha nem tisztán mondja a szót a pici, a lényeg, hogy tudatos legyen. Tehát ha pl ránéz a lámpára, és azt mondja, hogy "áppa", akkor az tudatosan kimondott szó. A lányom ezt mondta ki először, 11 hónaposan. A kisfiam most 1 éves múlt, de még nem mondta ki az első szót, csak utóbbi napokban utánoz néha: mondja, hogy nem , ha én is mondom, mondja, hogy te, ha hallja tőlem. Persze tudja, hogy mit jelent a "nem", de magától még sosem mondta.
2012. jan. 27. 17:18
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
cica, a cicára mutatott közben, így egyértelmű volt. :) 10 hós
2012. jan. 27. 17:41
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem felismerhető volt,mert sokat hívtam a kutyát hogy "gyere ide"és ütöttem a lábam hozzá.Nem emlékszem mennyi idős volt a fiam de kb 7-8 hónapos mikor mondta hogy "dejde" és ütötte a kis lábát :)
2012. jan. 27. 17:49
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Lányom: "gyeje"- vagyis gyere, és intett a kezeivel.

Fiam: "el"- amikor öltöztünk sétához.

Onnan tudod, hogy adekvátan használja, tehát van értelme az adott szituációban.

2012. jan. 27. 19:23
 20/26 anonim ***** válasza:
47%
6-7 hónaposan:add ide és nyúlt ahhoz ami a kezembe volt. 1-2 azért mert sokat tornáztunk a hasfájása miatt és ezt mondtam, a tapsi tapsi nála tata, közben tapsol, de ez úgy magától jut eszébe, apát is mondta már 6 hónaposan, most meg baba, mama, papa, hejte ezeket mondja 8 hónaposan.
2012. jan. 27. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!