Mi volt a babád első szava? Egyértelműen felismerted, hogy az az igazi első szó? Honnan tudtad?
2-es vagyok,és a 6-ostól szeretném kérdezni,hogy honnan tudja,hogy milyen módon mondta a kislányom,hogy Átá...???
Igenis az apjának mondta,és mondta is utána mindíg..,vagy épp kiabált neki valamiért...
Tehát neked amíg nem teljesen tisztán mondanak a gyerekeid ki egy szót,addíg az nem is szó??? Vagy hogy van ez??
Akkor ennyi erővel az összes r betűs szót még nem is mondja,csak kitalálja a kislányom,mert még nem tudja rendesen kimondani őket?? Ne idegesíts már fel légyszíves...! :)
Nem bántásképp írom most a kommentemet,de már nagyon idegesítőnek találom,hogy még ebbe is beletudnak némely emberek kötni,hogy ez most a kislányom első szava volt...,avagy nem...!
Most lesz 2.5 éves,és pl a bogár szót is úgy mondja,hogy bojó,vagy bogáá.. akkor ez nem is szó szerinted?? Vagy pl a motort csak moto-nak mondja,..vaaagy a kistestvért pl kisteféé-nek..Gondolom akkor neked ezek is csak blablák...,de attól nekem ezek igenis szavak maradnak..!
Még azért leírok egy-két aranyos szavát..:
kupi-tupi
tojás-tojós,de mostanában mondja már néha rendesen is..
háromszög-hájomszög
kórház-kójhász
rajzolni-jaazolni
Marcsi-Majcsi
Kör alakú lesz-kő alakú lesz (ezt most mondta épp..)
Szép kerek mondatokban beszél már,de van hogy csak én értem... :)
Ja..ééés visszatérva az átá-hoz...,mikor már rendesen tudta mondani az apát is..,akkor is sokszor direkt átá-nak mondta,mert tudta hogy apát ezzel jól ellehetett csábítani egy kis dögönyözésre..
Ez kb olyan,mint hogy most megkérdezi az apja,hogy szereti-e őt,mire a csajszink már nevetve mondja,hogy neeem..,mert tudja,hogy akkor jól meggyömöszöli az apja,míg azt nem mondja,hogy szereti... :) Na de jól elkanyarodtam a kommentemtől... :)
teljesen igazad van !
"A válaszíró 87%-ban hasznos válaszokat ad.
# 11/14 01-16 09:54 Privát üzenet Szerinted ez a válasz hasznos. "
mert az én fiam is igenis beszél már,
szenyősza(fenyőfa),jonat(vonat).
és igenis ezek is szavak
Lányom: "gyeje"- vagyis gyere, és intett a kezeivel.
Fiam: "el"- amikor öltöztünk sétához.
Onnan tudod, hogy adekvátan használja, tehát van értelme az adott szituációban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!