Ennyire gyors ütemben fog fejlődni? Nem korai ez még?
Előre szeretném leszögezni, hogy nem azért teszem fel a kérdésem, hogy "büszkélkedjek", hanem mert aggódom, és a gyerekorvosunk csak még jobban beparáztatott.
A kislányom október 24-én született 2900 grammal és 49 centivel.
December 26-án (tehát épp két hónaposan) átfordult hasról hátra 4-szer egymás után, azóta is folyamatosan ezzel próbálkozik, ha hason van, azóta még 6-8 alkalommal sikerült neki. Mindemellett, ha a hátára fektetem, és megfogom mindkét kezét, vörösödő fejjel próbálja magát felhúzni ülésbe - nem segítek neki, nem húzom, egyszerűen csak lazán fogom a kis kezeit.
A gyerekorvosunk azt mondta, hogy ez nagyon korai, mind az átfordulás, mind az üléssel próbálkozás, főleg mert kis súllyal és magassággal született. Azt mondta, ne hagyjam, nyomjam vissza... De ez nekem kb. az a kategória, mintha kirúgnám alóla a lábát, amikor járni tanul...
A védőnőnket elérni sem tudom, hogy kikérjem a véleményét, napok óta próbálom hívni, de mindig ki van kapcsolva a telefonja.
Tudnátok tanácsot adni? Esetleg volt valaki hasonló helyzetben?
A lányom jelenleg 62 centi és 5 kiló.
Az átfordulás nagyon korai, nem is hiszem, hogy tudatos, de baja nem lesz tőle.
Valóban ne húzd fel, az túlzás szerintem, hogy nyomd vissza, egyszerűen ha látod, hogy erre készül, ne fogd a kezét. Ez reflex szerű a babáknál, szinte mindegyik csinálja, hogy hasizomból fel akar ülni, de az még odébb van. A gerincének nem tesz jót, ha ül ilyen korán. (Hozzáteszem mi jártunk gyógytornásznál egyszer, és ő csinált ilyen felhúzós gyakorlatot a fiammal, de neki ez a szakmája, ő tudja, hogy kell jól csinálni, ha szüksége lenne rá.)
2800-al született a fiam. Korán kezdett mindent: 3 és fél hósan hátról hasra forgott, 1 hónap múlva vissza, 5 hónaposan kúszott, 6 hónaposan felült egyedül (sose ültettem), 7 hónaposan felállt, 8 hónaposan mászott, 9 hónaposan megtette első lépéseit. MOst 10 hónapos, és itthon már csak járva közlekedik.
Amúgy szépen fejlődik a babád. :)
nem hiszem,hogy ez akkora gond lenne,az én lányom is korán csinált mindent.5,5hósan már kúszott 6hósan mászott és felállt.7hósan a bútorok mentén megy.most 8hós-szerintem pár hét és elindul..!
szóval:szerintem csak ilyen fajta.
"Azt mondta, ne hagyjam, nyomjam vissza... De ez nekem kb. az a kategória, mintha kirúgnám alóla a lábát, amikor járni tanul... "
hát én meg ezt nem értem. ne haragudj, de te megfogod és kezét ezzel segítesz neki! hol itt az önállóság? és az orvosodat se értem. ez egy reflex, minden baba csinálja, igaz 3 hónaposan, de hát ez normális, az orvosnak ezt vizsgálnia kéne és ha nem teszi akkor neurológushoz küldi.
megoldás meg nem az, hogy visszanyomod hanem, hogy oda sem adod a kezed hacsak nem arra vágysz, hogy a pár éves gyereked tolókocsiban üljön. nyilván nem, ezért ne szórakozz, nem a lábát rúgod ki alóla, hanem egy reflexet visszaszorítasz.
az átfordulásra nem tudom mit írni. az sem tudatos, persze korai. barátnőm fia 6 hetesen fordult át hasról hátra. nagyon soszor, percenként. nagyon tetszett neki, hogy mikor hason van és kinyomja magát, eldől és a hátára kerül :) aranyos volt, de azért ez nagy egy aggodalomra okot adó ufoszerű dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!