Mennyire veszitek szigorúan a hozzátáplálási tanácsokat?
Szia!Mi még nagyon az elején vagyunk,tehát sok tapasztalatom nincsen.....De ha az csalásnak számít :) először banánt adtam a kisfiamnak.Azaz próbáltam én az almát is,de nem tetszett,sőt rettenetesen üvöltött.Azóta pár kanál banánt megevett,szerencsére nem volt tőle semmi panasz,hasfájás stb.
Persze fontos utána nézni,nehogy olyasmit akarjunk megetetni a picivel,ami ártalmas a számára,vagy nem ajánlott az összetétele miatt.Ezt mindig szem előtt tartom!
Hát nem igazán,de erröl is sajna mindenki másként gondolja.
Ezt ugy értem,nekem azt mondták nem szabad káposztát adni 1 évesig.
Közben látom a másik anyuka ugy tudja,hogy 8 hónaposig és ö add neki.Sok ilyen példa van még.
Ezért gondolom,hogy én is adtam neki már olyant amit nem szabadott volna.Pl:1 évesen padlizsánt,mert itt olvastam,hogy lehet.A dokinő utánna mondta 18 hónaposan lehet.Ilyenkor mi van? 14 hónapos baba anyuja.
Én is a legjobbat akarom a babámnak.
10.44-es vagyok ismét
Tényleg!Kicsit relatív,hogy mi az az "előbb"...nem?! :)
Nagyon megoszlanak a vélemények...Kisfiam 4,5 hónapos,tehát az új szokások szerint én elsiettem.Nem is tudom,mi lenne a jó...
Mi anyatejesek vagyunk és a doki tanácsára már 4 hósan megkezdtem a kóstoltatást. Most 6.5 hós én még mindig nem váltottunk ki étkezést, de egy csomó mindent végigkóstoltunk. Evett már rengeg zöldséget, husit, babajoghurtot, kapott kézbe kenyérhéjat. A teljes étkezés kiváltását nem erőltetem, majd ha eljön az ideje nem kér cicit utána, tudni fogja mikor. Viszont ha leülünk enni, ő is beül közénk az etetőszékbe és szívesen falatozza a néhány kanál főzijét, nem válogat.
Szerintem ez hozzátartozik az ő életéhez, hogy mielőbb megszokja a családi evések hangulatát és jelentőségét.
A mennyiséggel is csaltam, mert ha vlm ízlett nem vettem el tőle 2-3 kanál után, hogy sírjon, akár első kóstoltatás, akár nem.
Ezt minden anyuka maga tudja, hogy akar hozzátáplálni, mit mikor fogad el a baba, persze vannak irányelvek, amiktők nagyon eltértni nem kéne, de a döntés a miénk és a babáké.
Én éppen 2 napja "csaltam". 7 hónapos a lányom, érik a cseresznye a kertünkben. Egyszerűen kinézte a számból, nem tudtam nem adni neki! Adtam 1 kicsit, nem fájt a pocakja, így tegnap desszertnek kapott alma-cseresznye-keksz pépet. Úgy bevágta, csak lestem!
De pl spenótot adtam neki, mert a védőnő szerint egyen "zöldeket". Hamar kijött belőle, de úgy kicsípte a popsiját (pedig kaki után 5 percen belül ki volt cserélve a pelus), h mostanában nem fogok adni neki.
Aztán csaltam pl abban, h a lányom nagyon kevés zöldséget eszik, igen finnyás, de a paradicsomos burgonyát szereti. Házit nem mertem adni, de üvegeset igen (4 hós kortól van). Védőnő szólt, h nem kéne üvegeset sem, de tettem rá! Nem volt baja tőle, és végre megevett vmit, ami nem gyümölcs! Örültem, mint majom a farkának!
Szóval a 90 %-át betartom a szabályoknak, de néhányat nem.
Én is csaltam, csalok. Pl. kíváncsiságból a kislányommal már 3,5 hósan kóstoltattam egyetlen alkalommal gyümit. Aztán mikor igazából elkezdtük a hozzátáplálást (2 hete), nem néztem azt, hogy hány kanállal eszik meg belőle, ha jól esik hadd egye! Kb. 2 napig szoktam vele 1-1 gyümit, főzit kóstoltatni és jön a következő. Ja! És nem almával kezdtem, egyébként is kiderült, hogy nem ízlik neki! Szerencsére nem nagyon válogatós, és egytől sem volt baja:)
Üdv.: 4,5 hós anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!