Kedves anyukák. Hogy szoktattátok le a babátokat az éjszakai felkelésekről?
Szia!
Az én kisfiam is 8 hónapos volt, amikor már úgy éreztem itt az ideje egy kis pihenésre, neki is, nekem is. Arra gondoltam, ha nem teszek valamit, sosem fogja átaludni az éjszakákat, hisz tudja, hogy ha felsír kiveszem az ágyából...
Ezért hagytam kicsit sírni. Úgy történt, hogy amikor felébredt, megsimogattam, mondtam neki, hogy még éjszaka van, aludjon. Adtam egy puszit és kimentem a szobából. Amúgy 1 szobában aludtunk vele, de ekkor 3 napra átköltöztünk a férjemmel a nappaliba. Amikor nem látott bennünket hamarabb visszaaludt.
Kb. 1 órán keresztül, 10-15 percenként felsírt, hagytam néhány percig, aztán bementem, megsimogattam és megint magára hagytam. Első nap nagyon nehéz volt, de 1 óra múlva elaludt. Másnap már valamivel hamarabb és így tovább. Ha jól emlékszem a 4. nap már egyáltalán nem kelt fel, vagy ha fel is ébredt visszaaludt magától, így mi is visszaköltöztünk.
Azt mondják a babák gyorsan tanulnak és az alvást is tőlünk kell tanulniuk, hisz ha mindig kiveszed, úgy szokja meg. Türelem kell hozzá, de a végén szerintem mindenki nyer. Neki is jobb, ha átalussza az éjszakát...
Most 11 hónapos a fiam és azóta sem kell fel éjjel.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!