Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit lehet tenni ebben az...

Mit lehet tenni ebben az esetben? Kisfiam 7 hónapos, kijött a foga, előtte szenvedett 20 napig.

Figyelt kérdés
Ezidő alatt CSAK tápszert evett, mást nem fogadott el, előtte jó evő, ügyesen kanalazó gyerek volt. Kibujt a foga,de nem akar enni kanalas ételt, csak a tápszert, de az is elég hülyén. Eddig 180 grammot evett, most vsak 120-at kér, ekkor elforídja a fejét, de 2 óra múlva ismét enni kér! Eddig 3 óránkánt evett. Mit csináljak? Hagyjam így? Vagy alakítgassam én valahogy?
2012. jan. 14. 15:13
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Mindenesetre nem ijedek meg, Te se ijedj meg. Lehet, hogy lezajlott a fogzás, de még mndig nem tértek magukhoz a gyerekek. Talán 1 hét múlva már nevetünk az egészen.

És Te próbálgatsz neki adni kanalast is?

2012. jan. 16. 12:34
 12/20 anonim ***** válasza:
próbálgatok, de nem sok sikerrel...az az érdekes, hogy adtunk neki banánt, lecsipdestem pici darabokat. Olyan édesen "rágcsálta", hogy csuda. Nem győzte csócsálni, tetszett Neki, hogy úgy eszi a banánt, ahogy mi. De ez sem megoldás, nem adhatok neki, orrba-szájba csak azt...
2012. jan. 16. 14:01
 13/20 A kérdező kommentje:
Tegnap ő is ette a banánt egyben. Na fogtam magam összetörtem villával, adtam neki, kanalazta. Ma csináltam neki almát+banánt megette, délutánra csinálok neki banánt+körtét, hátha ezt is bekanalazza:-)
2012. jan. 16. 14:36
 14/20 anonim ***** válasza:

Nekünk sem írták fel a Sinlac port!Önszántamból vettem.Azt hiszem csak tejcukorérzékeny babáknak írják fel.Úgy, hogy tudsz venni recept nélkül is!

1. voltam

2012. jan. 16. 14:41
 15/20 anonim ***** válasza:

Megint 1. vagyok! :)

Most olvastam végig amiket írtatok!

1: Nem akarlak titeket megijeszteni, de a túlzott banán fogyasztás hirtelen szívmegállást okozhat!!!Nem szabad agyon tömni a babókat.Én a mai napig csak 1-et merek adni.De állítólag 1 éves korig csak napi fél banán ajánlott.Én ezt az elejétől átléptem egy féllel, de nem lett baj. :P Családból valaki gyerekkorában tetszhalott lett tőle, úgy hogy tényleg vigyázni kell vele.

Amit pedig kedves kérdező a védőnőről írtál az engem nem gyengén háborítana fel!!!Jó, hogy nem arra buzdít, hogy 1 éves koráig csak tápszert egyen!!??Ezek után biztos nem fordulnék hozzá tanácsért.

De hogy ma evett a babád, az nagyon jól hangzik, és ahogy látom nem is keveset.Majd rá kap megint az ízére.Én lányomtól már nem tudunk enni a párommal, mert mindig jön, hogy neki is kell.Tökmindegy mit eszünk!! :)

2012. jan. 16. 14:50
 16/20 A kérdező kommentje:
Ez a banános dolog brutális...nem valami városi legenda?? Én nem adok neki banánt alapjában..most volt itthon, ezért adtam 4 karikát. De egyébként valahgy a banán mindig kimarad az étkezésekből. És ki is fog. Ezekután meg pláne.
2012. jan. 16. 15:59
 17/20 anonim ***** válasza:
Jaj ne úgy képzeljétek, hogy mázsa számra eszi a banánt!! Kb egy negyed babánt eszik meg, így csipegetve. A maradékot megeszem én :)
2012. jan. 16. 17:10
 18/20 anonim ***** válasza:
nem babánt, hanem banánt! :D
2012. jan. 16. 17:11
 19/20 anonim ***** válasza:
Jól van nem kell annyira megijedni, csak tényleg óvatosan kell vele bánni.Az ember aki kiskorában tetszhalott lett már 30 éves, és semmi baja.Csak annyi, hogy az agyon érett banánt tudja csak megenni, mert különben rosszul lesz.Ha evett banánt a picid, akkor nem lehet nagy baj! :)
2012. jan. 16. 17:15
 20/20 A kérdező kommentje:
Én meg csak a zöld babánt tudom megenni:-)
2012. jan. 16. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!