Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejallergiás a gyermekem?

Tejallergiás a gyermekem?

Figyelt kérdés
Az 1 éves kisfiam elég sűrűn vakarja a fülét (már kb. 2-3 hónapja) és a feneke is néha kipirosodik.
2012. jan. 13. 19:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Fulvakaras lehet tejallergia tunete? Eletemben nem hallottam, pedig tejallergias volt a gyerekem. Feneke sem attol pirosodhat ki, max ha napi tobb hig szeklet van ( ami lehet az allergiatol), es az kicsipi.

Tejallergia tunete: hasfajas, nyugosseg, nyakos, higabb napi tobbszori szeklet, kiutes, etvagytalansag.

2012. jan. 13. 19:59
 2/12 anonim ***** válasza:
Szia,lehet allergia de talán mástol nem tejtol.Ahogy az elottem szolo irta az hasfájás és a tobbi.
2012. jan. 13. 20:02
 3/12 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, mert az egyik anyuka mesélte nekem tegnap, hogy az ő kislányának sem tudták, hogy mi baja. Egyfolytában vakarta a fülét, volt, hogy véresre is. És a feneke is piros volt (ezt már nem egytől hallottam). A gyerekorvos azt mondta, hogy a fülvakarás gyerekszokás, a popsi pirosodás meg lehet a széklettől is. Nem hagyta annyiba, elmentek gasztroenterológushoz és az vizsgálatok alapján kiderítette, hogy a kislány tejallergiás, ja és valószínű, hogy ettől volt az, hogy nem hízott.
2012. jan. 13. 20:03
 4/12 anonim ***** válasza:

Oke, de csak ez a 2 tunet nem utal szerintem semmilyen allergiara. Ha emellett mas tunet is van, akkor az mas. Valoban a nem megfelelo gyarapodas is jelezhet allergiat. Nekem ami a fulvakarasrol eszembe jut: almos, nyugos a baba, illetve fajhat a fule. De semmikepp sem allergia. Lehet, h tevedek.

Nalatok van mas tunet is? Ha nincs, szerintem felejtsd el az allergiat.

2012. jan. 13. 20:06
 5/12 anonim ***** válasza:

Elsősorban én sem allergiára gondolnék.

Attól, hogy egyszerűbb ezt hinni (mert valaki így járt), még nem biztos, hogy ez az igazság.

Az unokaöcsém 3,5 éves, és pisztkálja a fülét rendszeresen.

Amíg pelusos volt, minden alkalommal kenték a popsiját peluscserekor, és úgy is néha kipirosodott.

És nincs tejallergiája.

2012. jan. 13. 20:13
 6/12 A kérdező kommentje:
Nincs más tünete. Akkor köszönöm, no para.
2012. jan. 13. 20:15
 7/12 anonim ***** válasza:

háát, ezt itt senki nem fogja tudni neked megmondani ebből a 2 tünetből.

viszont a tej allergiát azért otthon is ki tudod zárni, ha ilyen egyértelmű a tünet.

2 hét alatt ürül ki a szervezetből.

3 hétig semmilyen tejterméket ne adj. sinlaccal tudod kihúzni ezt az időt.

ha 2 hét után abbahagyja a fülvakarást akkor valószínű. után 3. héten ismét adj neki tejet, kb. másnap már ki kéne jönnie, de 3. nap már biztosan, tehát ha akkor elkezdi vakarni akkor megvan az "allergiavizsgálat"

ezzel már el tudtok menni orvoshoz

2012. jan. 13. 20:22
 8/12 A kérdező kommentje:
köszi a segítséged
2012. jan. 13. 21:04
 9/12 anonim ***** válasza:

nem jön a foga??mondjuk folyamatosan???:)

Mert kisfiamnál ez van.15 hónapos, már hónapok óta szinte egyfolytában jönnek a fogai, e miatt piszkálja a fülét, hiszen kisugárzik a fájdalom, e miatt erősebb a széklete, kipirul a feneke(így nagyon figyelek, hogy ne álljon a pelusban kaki, vastagon kenem a fenekét).

Sőt neki még a nyaka, meg a kis arca is be szokott vörösödni,hiszen ilyenkor a nyáluk is savasabb.Múltkor egy kis ekcémás folt jött ki rajta, a kulcs csontjánál(ez kb 1 éves kora körül volt) a doki egyből rávágta, hogy a tejtől van, ne adjak neki, írt ki krémet.Addig nem adtam neki tejterméket míg a krém hatására el nem múlt a folt,utána elkezdtem adni,gondolta, ha tejtől van újra kijön.Azóta nincs baja, 15 hónapos, simán issza a bolti tejet...tudom, hogy nem mindenki ad a védőnők szavára, de az enyém elég jól felkészült általában és ő is mondta, hogy tuti nem a tejtől volt az ekcéma.

Szóval nem hinném, hogy kisfiad allergiás, de manapság szeretnek mindent a tejre kenni:))

bocsi, hogy hosszú lettem:)

2012. jan. 13. 22:20
 10/12 anonim ***** válasza:

Tuti a foga!

27 hónapos a fiam, most jön az utolsó foga, megint piros a feneke :( A fülét most nem vakarja, de régen azt is szokta!

2012. jan. 13. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!