Az alábbi variációk közül szerintetek melyik a legjobb?
Van egy 2 és fél éves kislányunk és nemrégen megtudtuk,hogy ikreink lesznek.
Nem tudom viszont,hogy majd hogy alakítsuk a szobákat.
A szobák így vannak a házban:
A földszinten van egy vendégszoba,abból nyíló fürdőszobával,amit szinte alig használunk
Az emeleten van a hálószobánk,a lányom szobája,egy szoba,ahová az összes alig használt cuccokat berakjuk(futópad,szárítók,vasaló,a lányunk régi dolgai,stb) és egy szoba,ahová a lányunknak azok a játékai kerülnek,amik nem férnek a szobájába(ezt a szobát inkább játszószobának használjuk) és egy plusz hálószoba.
Nem tudom,hogyan legyenek majd a babaszobák kialakítva.
1.lehetőség:én és a párom leköltözünk a lenti hálószobába,a lányunk marad a sajátjában és a mi szobánkat és a plusz szobát megcsináljuk a piciknek,hogy külön szobájuk legyen.
2.lehetőség:a kislányunknak megcsináltatjuk a lenti szobát,így az lesz az Ő szobája,az ikrek pedig fent lesznek az emeleten velünk,külön szobákban.
Szerintetek melyik lenne a legjobb megoldás?
Nekem két gyerek után lettek a harmadik nekifutásra ikreim.
Szerintem jobb lenne, ha az emeleten a "lomtár-szobát" alakitanátok ki az ikreknek, ti és a lányotok meg maradnátok a saját szobátokban, ahol eddig is. Azt a szobát, ahová jelenleg a lányod jatékai kerlnek, megtartanám játszószobának továbbra is.
Ennek az az elönye van, hogy igy továbbra is a saját hálótokban tudtok aludni, és mégis mindegyik gyerek a közelben van, ha éjjel valamiért szükség lenne arra, hogy oda tudjatok figyelni vagy bemenni hozzájuk. Egy emeletet mászkálniegy betegesebb idöszakban éjszaka többször is igen megeröltetö.
A nagylányt külön lerakni megint nem jó szerintem, mert valószinüleg úgy érezné, hogy kizárjátok a többiek közül, meg ö egyedül lenne lenn.
Késöbb, ha a gyerekek nönek, akkor inkább a hálószobát tenném le, és fenn lenne minden gyereknek külön szobája. De amig az ikrek picik - legalább is iskolás korig, de sokszor tovább is - addig sokkal jobban érzik magukat együtt, mint külön, mert erre vannak beállva, mivel egész életüket a születés elött nagyon szoros kapcsolatban töltötték.
Minden jót kivánok nektek a babákhoz.
Én az 1. lehetőséget választanám, de amikor már fél-1 évesek, csak akkor raknám őket külön szobába. Addig biztos, hogy velem egy szobában lennének. (Nálunk a fiúnk most is velünk egy szobában alszik.)
Szóval egyenlőre maradjatok Ti is fent, oda tegyetek be babaágyat, később ti menjetek le, és a gyerekek maradjanak fent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!