Ha a baba első szavai kicsit érthetetlenek (pl. tik-tak helyett "tittittakk", anya helyett aja), akkor később is érthetetlen lesz? Vagy ez nem függ össze?
Nagyon ritka, hogy egy kisgyerekkifogástalanul tisztán kezd beszélni, hisz a beszédszerveknek is tanulniuk kell a megfelelő artikulációt. Hogy ez a tanulási folyamat meddig tart, gyerekenként változik. Nézz utána: élettani pöszeség!
Ez nem jelenti azt, hogy ha "hibásan" ejti az első szavakat, később is úgy fogja.
Dehogy függ össze!:)
Sőt, sok gyerek pöszén, selypén is beszél, amit nagy százalékban kinőnek 5-6 éves korra.
Nekem a gyerkőc pl. autó helyett ótót mondott mindig, aztán egyszercsak szépen elkezdte mondani.
Egyébként úgy beszél, ahogy azt hallja!!:)
mmint úgy kezd el rendesen beszélni majd, ahogyan hallja a kiejtett szavakat! Pl. a tájszólás is így alakul ki, az nsm "veleszületett".
/Első 15:03 vagyok/
A tájszólás nem ez a kategória.
A gyerek hallás után tanul meg beszélni,de eleinte nem jól mondja ki a szavakat. Később ez fokozatosan megváltozik.és egyre tisztábban beszél majd.
KÖszi a válaszokat!
Igazából csak azért aggódtam picit, mert elég korán kezdett beszélni. Most 10,5 hónapos. És fogalmam sincs, hogy ez befolyásolhatja-e, hogy nem beszél tisztán. Pl. a lámpa szóból elhagyja az L betűt, meg ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!