Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Háton ordít, hídba megy, mi a...

Háton ordít, hídba megy, mi a baja?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kisfiam lassan 4 hós (8nap mulva), egy jó hete kezdődött a problémánk az addig áldott jó babámmal :(

az éjszakát már a korházban átaludta, de egy hete meg van kergülve.. éjjel volt, hogy 4-5 órát fent volt, semmi nem volt jó.. szoptatás után is orditott..

az elejétől kezdve hasfájós volt, de pár hete elhagyta, végre egyedül kaksizott, pukizott rendesen.. jelenleg már attól félek valami szervi baja van, dr nő 1 hete vizsgálta, akkor szurit is kapott (szuri elötti éjszaka kezdődött a dolog, ugyhogy arra nem foghatom).

napi 7x szopott olyan fél órákat, aminek az idejét elkezdte csökkenteni, 5 perc az egyik cicin, büfi - majd ha vissza akarom tenni éktelen orditásba tör ki... átteszem a másikra, elfogadja, 5 perc, büfi, ha vissza tenném ordit..

elfogadtam, ügyesedik elég ennyi is.

De az esti vacsinál nem volt hajlandó enni, semennyit!

Bekapja , megszivja 2x majd ordit.. teste hídban (kis popsija a levegőben)és mint akit nyúznak...

tápi hijján adtam neki tejpépet, 100ml megevett, és elalváshoz elfogadta utána a cicit. és mindezt egy óra szenvedés után.

jelenleg ott tartunk, hogy hajnalban szopik rendesen, jóó sokat minden gond nélkül.

fél 9 körüli második majd innen minden etetésnél már jön az 5 perces intenzív szopi és ordítás..

este 8kor fürdetés után pedig a világvége.. az istenért nem tudom mellre tenni sehogy. még arra az 5 percre se.

semmi nem változott, az essti menetrend is ugyanaz..

amint leteszem a párnára hogy cicit adjak neki ordít, feszíti magát hidba.. ha ülve veszem fel, meg se lehet vigasztalni, ha felállok vel kb 10 másodperc alat megnyugszik, mintha mi se történt volna, de amint érzi hogy a hátára fektetem kezdődik előről..

tegnap este 120ml tápit benyelt majd szívott 2t a cicin.. ez volt a vacsi:(

alapjába véve nyugis baba VOLT... aludni csak hason, sokszor ügyesen magától is elaludt, ha fent volt , először háton az ágyban a zenélő alatt "játszott - nézelődött" kb fél óra , majd kint a mi ágyunkon velem játszott "dumizott" stb.. ezután szopi és alvás..

jelenleg : hátára teszem, beszélgetünk, stb.. elvagyunk.. kacag , jó kedvű.. de ha már nem foglalkozom vele, mert pl kiviszek egy poharat vagy csak a tesót intézem, rájön a hoppáré, híba megy és ordít, mint etetésnél.. megnyugatni csak állva lehet mint fentebb is irtam, de akkor mintha elvágták volna..

tegnap délután már a hője is elindult felfelé, de szerencsére csillapítani még nem kellett..

útál háton lenni, a babakosiban is, ez oké . elfogadom, de játszani elvolt 3 hónapig.. mostmeg.. ?!ordít ha lát is, ha nem vele beszélgetek.. ha csak vele törődök elvan, vigyorog , fogdossa a játékokat.. a konyhába is viszem magammal kocsiban , félig ülő helyzetben..

hiszti vagy baj van? félek!!:(

evésre annyit mondott a védőnő , hogy éhen halni nem fog..

hozzá teszem 23 éves gyermektelen, a terhességem alatt kezdett, tankönyv szerint "dolgozik"..

említésre méltó dolog még, hogy menet közben egy kis takonykór is bejött, de orrszívással gyorsan orvosolható.

volt már beteg, de se ilyen hiszti nem volt és evett is rendesen.

mi baja lehet??

2012. jan. 12. 05:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szerintem igaza van az orvosnak, nem zár még rendesen a gyomorszáj, visszajön a tej, esetleg egy kevés gyomorsav is és az zavarja. Ez evés közben is előfordulhat, ha felveszed azért nyugszik meg, mert akkor a gravitáció hatására visszamegy a gyomrába. A fiam is bukós, és 4 hónaposan ugyanezt csinálta, (kivéve h. akkor már nem cicizett, tápszer evés közben még néha most is köhög).

Most már előetetést kap minden tápszer előtt sinlacból így már nincs ilyen gond (5,5 hós)

De próbálkozhatsz még a Gastrotuss baby-vel is az is jó csak drágább mint a Sinlac, és azt nem lehet felírni

2012. jan. 12. 10:46
 12/17 anonim ***** válasza:
Próbáld meg hogy evés után semmiképp ne fektetsd egyenesen hanem olyan szögbe mint a bébihordózóban mert akkor nem megy fel a nyelőcsőre az "étel".
2012. jan. 12. 14:17
 13/17 A kérdező kommentje:

enni se hajlandó :(

amint leteszem sír, pedig adtam neki gyógyit is..

estére tejem már nem nagyon van, ezt a sinlacot kipróbálom, hátha.. jelenleg a ha-t próbálom adni, ha elfogadja.

annakidején próbáltuk a nutrilon sűrítőjét is , mert nagyon bukós volt, de ezt elhagyta.

ha most adnám az nem segítene?

2012. jan. 12. 14:46
 14/17 A kérdező kommentje:

félálomba evett egy kicsit.

próbálom folyamatosan adni neki ahogy kel, félálomba, vagy ép etetések közt.. mármint az elvileges evési idők közt.

2012. jan. 12. 14:47
 15/17 A kérdező kommentje:

120ml tápit megevett, 20 milli után büfizett, akkor megpróbáltam gyorsan cicire tenni, jött a feszítés - orditás.. odaadtam a tápot, evett gond nélkül

áááá

2012. jan. 12. 17:34
 16/17 anonim ***** válasza:
Cumizavar, összezavarodott a cumisüveg miatt?
2012. jan. 13. 06:40
 17/17 anonim ***** válasza:

Ha Nutrilon sürítőt már próbáltad és bevált, akkor inkább azt kezd el újból, ne a sinlacot.

Azt tudod, hogy mennyi tejed van? Lehet hogy azt most már azért utasítja el, mert nem jön belőle, vagy csak lassan, főleg, ha már előre stresszelsz a cicizésen

2012. jan. 13. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!