Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor és hogyan jussunk el...

Mikor és hogyan jussunk el odáig fél éves babával, hogy kiváltsunk egy étkezést hozzátáplálással?

Figyelt kérdés
6 hónapos anyatejes a pici. 5 hónaposan kezdtünk kóstolgatni uzsira. Már 4-5 féle ízt ismer, de van, hogy megeszik egy egész adagot, van hogy 60-80ml-t, és nem fogad el többet, így utána szopiznia kell még. Miért nem fogad időnként csak kis mennyiséget? Mikorra kellene rendszernek lennie ebben, és teljesen kiváltani egy étkezést? Mik a tapasztalatok?
2012. jan. 11. 16:39
 1/7 anonim ***** válasza:

Az én lányom 7-8 hónapos korára hagyta el a cicizést a nappali étkezések után. Reggel-este még sokáig cicizett, de napközben hétről-hétre többet evett "normális" ételekből, és egyre kevesebb szopit igényelt. (Először uzsira, majd tízórai, végül ebédre hagyta el a cicizést.) Én mindig megkínáltam, ő meg idővel elutasította. Én is 5 hónaposan kezdtem amúgy a hozzátáplálást.

Nálunk ez a tapasztalat.

2012. jan. 11. 16:45
 2/7 anonim ***** válasza:

uzsikor nem szabad kóstoltatni!!! térj át a 10óraira és 3-4 naponta hozz be új ízt. keverd is a már kóstold ízeket, így előbb utóbb megtalálod azt ami tényleg ízlik neki! és ha 1 hónapja kóstoltatsz akkor az ebédet is elkezdheted szép lassan kiváltani főzire :)

de kóstoltatni csak délelőtt szabad!

2012. jan. 11. 22:51
 3/7 A kérdező kommentje:
szia. Eddig a sütőtök, répa sikerrel, a krumpli, alma és banán nem igazán nagy tetszéssel került be a menübe. Az első kettőből evett többször normál adagot, de a többiből nem. A pépes étel nemrég került át az uzsiidőbe. Ha nem kóstoltatok, akkor sem lehet délután? Vagy pl egy új íznél hogy célszerű, mert nekünk a du. lenne jobb. Kavarni szoktuk a különböző ételeket. Attól függ, h szereti-e h mi a domináns.
2012. jan. 12. 15:52
 4/7 anonim ***** válasza:

új ízt nem szabad délután adni. ha akkor adod akkor pont éjszaka jön ki az allergia és se azt nem veszed észre ha kipöttyösödik de a legrosszabb esetet se, éjjel ha befullad akkor nem fogod észrevenni így segíteni se tudsz amire eleve csak percek vannak.

persze ritka egy ilyen allergia, de nem tudhatod...

2012. jan. 12. 16:24
 5/7 A kérdező kommentje:
ahaa..köszi, így érthető :-) Jó, hogy felhívtad erre a figyelmemet, :-) köszi!
2012. jan. 12. 17:37
 6/7 A kérdező kommentje:
Létezik, hogy a gyümiket nem eszi, csak a zöldséget? mert úgy tűnik ez a tendencia :-( ma a répából megint belakmározott :-)
2012. jan. 12. 17:39
 7/7 anonim ***** válasza:

PERSZE :) HA ÍGY VAN AKKOR ÖRÜLJ NEKI! AKKOR VISZONT AZ EBÉDET KÉNE KIVÁLTANI :)

bocs, beragadt a cl...

kóstoltasd vele a brokkolit, zöldborsót (passzírozva), cukkinit, zöldbabot, meg persze a sima tök is mehet :)

2012. jan. 12. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!