Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 17 hónapos ha nem ül a tv...

17 hónapos ha nem ül a tv előtt, nem rágcsál mindent, nem pakolgatja a szekrényt, nem ordítozik más gyerek között az tényleg ingerszegény és nem lesz okos, érdeklődő baba?

Figyelt kérdés

Ma voltam babaklubba. szóba kerültek a fenti dolgok. mondtam hogy az én babám nem rámolgat, nem kell semmit elpakolni előle, nem vesz semmit a szájába, és nem köti le a tévé. inkább jár fel alá a lakásban, mondókázik magának meg mutogatja,énekelget (persze a maga nyelvén) kirakozik és építőkockázik, zenére táncol. sokat foglalkozunk vele, s bár megy a mese csatorna, ő csak reggel hamizáskor, délután elalváskor és este elalváskor nézi pár percet. azt mondta erre egy anyuka hogy az ő fia azért érdeklődő meg kíváncsi mert kell a a tévé a gyereknek, különben nem lesz okos, és mint írtam érdeklődő és kíváncsi.

az hozzátartozik a lányom már régóta mindent megért, kb. 2 hónapja mondja a (kereszt)nevét ha megkérdik, pár napja mutatja és mondja hogy egy éves. ha többi babákkal van nem vadul be, nem kezd fel alá rohangálni és kiabálni hanem szépen eljátszik vagy magában vagy a többi baba kezét fogja meg és sétálnak.

sokszor furán néznek rám ezek miatt hogy nem panaszkodom rá, hogy azt mondom jó gyerek csak akkor sír ha fáj valamilye és csak akkor nyüzsög ha bántja a foga vagy a front. a klubban akik ezt mondták az egyik 20 hónapos a másik 2,5 éves. mindent szájukba vettek, megrágtak, körbenyalták, kiabáltak, szaladgáltak fel alá, fellökve a piciket.

Tényleg rosszul nevelnénk a lányunkat. Tény hogy rengeteget foglalkozunk vele, szülőkkel lakunk, beosztjuk. de az egyik baba is nagyiékkal lakik, mégis másabb.

ugye nem rontottunk el semmit? ugye jó így is? ugye azért lehet még okos, érdeklődő az én gyerekem is?

2012. jan. 11. 12:45
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
s én nem azt írtam hogy mással nem törődnek, én leírtam hogy mi mit törődünk a miénkkel. az enyémnek is vannak hibái, mint minden babának. de belőled a gonoszság sugárzik, eszerint a te gyereked a rágós, kiabálós, fellökős,ordítozós, tévétbújós típusba tartozik.
2012. jan. 11. 13:46
 22/26 A kérdező kommentje:

ja értelmi szinten én is le tudok süllyedni: blablablablablablabla....de nem szeretnék. itt egy érdeklődő kérdés volt kedves válaszadókkal. de köszönöm hogy emelted a kérdés színvonalát jelenléteddel :)

szép napot :))

2012. jan. 11. 13:49
 23/26 anonim ***** válasza:
36%
Gáz hogy vannak ilyen anyukák..
2012. jan. 11. 14:07
 24/26 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) további szép napot nektek.
2012. jan. 11. 14:32
 25/26 anonim ***** válasza:
47%
Nagyon jól csinálod, ne törődj másokkal! Az én lányom 16 hónapos, és kb hasonló, mint a tiéd. Nagyon pici kora óta olvasok neki, énekelünk, mondókázunk, és nem azért mert szuperanyuka vagyok ( egyáltalán nem vagyok az:) ), hanem mert így tartom jónak, és szerintem egy kicsinek semmi értelme tévét nézni, és fél évesen pörköltet enni, és plázáni, és sorolhatnám ( csak hogy az előző kommentekhez szóljak). Mindenki azt csinál amit akar, és előbb-utóbb úgyis eléri ez a világ, ezt nem tudjuk elkerülni,és talán nem is kell, és nem szeretnék képmutató lenni, én is megnézek egy-két filmet, sorozatot, leülök a net elé, de nem megy mindig a tévé, nem ezt látja tőlünk sem. És összehasonlítva más gyerekekkel több szót mond, nyugisabb, jobban le tudja magát kötni. Mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja, de azt nagyon nem szeretem amikor mást piszkálnak, aki egyébként látványosan jobban csinálja, mint ők. Szóval ne foglalkozz velük, ne menj többet abba a babaklubba, biztos találsz olyat, ahol hozzád hasonlók vannak! Szép napot:)!
2012. jan. 11. 14:33
 26/26 A kérdező kommentje:

köszi neked is :)

én sem vagyok szuperanyu, a babám sem szuperbaba. kár, mert akkor tuti szuper életünk lenne. :) így is az, csak kicsi göröngyökkel.

csak sokszor azért vannak kételyeim mert nem tudom a koraszülöttség miatt elmaradt és azért nem érdeklik dolgok, vagy mert ő ilyen.

örülök hogy ilyen, biztosan vele is lesznek majd gondok. de amikor az ember élet halál között látja a gyermekét, és ez az első pillanat amikor látja őt akkor csak annyit kértem hogy éljen. és nem érdekel(t) hogy mennyire lesz "rossz", a lényeg hogy velünk van. Sajnos ez sokak szemét bántja. a lányom kis szelíd, valószínű közrejátszik hogy rengeteg orvos látta őt, a vérvételek, a kórház, a kezelések és nem azért ilyen mert mi szuperek lennénk.sokszor kérdem is barátnőmet hogy lehet ennyire kis csendes gyermekem mikor én magam egy nagyszájú, energetikus nő vagyok :)

2012. jan. 11. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!