Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy jobb altatni a babát?...

Hogy jobb altatni a babát? Hason vagy oldalt?

Figyelt kérdés
12 napos a kislányom, oldalán alszik, de nem tudom mi jobb neki.
2009. máj. 25. 10:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Sokan nem merik hason altatni, de nekem mindhárom gyerekem így szeret aludni, már babaként is így tudtak jókat aludni. Oldalt nagyon ritkán, háton pedig alig. Én 2 hetesen már szinte mindig hasra teszem, ha altatni akarom, néha picit oldalra fordul már, 5 hónapos.

2009. máj. 25. 10:23
 2/6 anonim ***** válasza:
az enyém is 12 napos korában még oldalt aludt, riasztott is a légzésfigyelő, mert alig érzékelte a babát. viszont kb. egy hónapos korától már csak háton alszik. nem is szeret hason lenni.
2009. máj. 25. 10:36
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem a koraszülött osztályon volt a babám, már ott hason altatták (légzésfigyelő mellett, mert ott ugye a "veszélyeztettebb babák vannak - kis súly, koraszülött), amikor hazavittük én folytattam a hason altatást. Vettünk légzésfigyelőt, most lesz 7 hónapos a lányom, még egyszer nem riasztott be. Egy időben, amikor elkezdett kúszni-mászni, álmában is csinálta, így háton altattam el, de első felriadásánál már fordult is hasra. Babakocsiban aludt háton, de kiságyban csak hason szeret. Vagy néha oldalt, de ez a ritkább.
2009. máj. 25. 10:52
 4/6 anonim ***** válasza:
második vagyok, az enyém is a koraosztályon volt, 2 hetes túlhordás, vákum és megviselt állapot miatt, mégis oldalt altatták, nem csak őt, az összes többi babát is. ezek szerint ezt is kórháza válogatja.
2009. máj. 25. 10:59
 5/6 anonim ***** válasza:
ha magától oldalt alszik szívesen akkor ne fordítsd hasra, mert ha esetleg bukik, akkor nem kell abban feküdnie (persze jó esetben ezt úgyis észreveszi az anyuka), de szerintem nem jobb az egyik, mint a másik, csak ez az egy érvem van
2009. máj. 25. 11:08
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A légzésfigyelő sajnos mindig beriaszt, mikor oldalt alszik, semmit nem érzékel.

A lányomat oldalt altatták a kórházban, mert pólyába volt szorítva, így ilyen bután féloldalt, fél háton aludt szegénykém. Ő inkább háton szeret aludni, csak megijesztettek, hogy félrenyelhet, megfulladhat... Így inkább oldalra fektettem eddig, de akkor nem aggódom. Igaz általában itt vagyok mellette, tehát ha gond lenne, észrevenném:)

Jó babázást Nektek!

2009. máj. 25. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!