Akinek farfekvéses volt a babája és úgy született meg (császárral), lett a pici csípőjének baja?
Én farost szültem, simán, nem régen. Amelyik doki nem vállalja... Szeretik elkerülni a kényelmetlen helyzeteket, mindenki menjen császárra, abból nem lehet baj... Na, köszönöm. A dokim azt kérdezte, hogy ha nem fordul be, akkor biztosan kell vágni (mármint gátmetszést), nem baj? Mondtam, hogy ha kell, hát kell... :-)
Nekünk terpeszbugyi kellett, csak éjszakára adtam rá, nem lett semmi baja, ugyanolyan szép, mint a többi, ügyes, semmi nem látszik természetesen. Csak a sok terpeszülésben elmerevednek az izmok, ezen kell segíteni.
Szia!
Császárral szültem a kislányomat, mert farfekvéses volt. A csípőszűrésen kiderült, hogy kötött a bal csípője, hordatták velünk a terpesz pelust, aztán 4 hónaposan megröntgenezték és végül kengyelt adtak rá még 3 hónapig. Szóval nekünk kijutott mindenből... 6 hete vették le róla, nagy örömünkre azóta már ül-áll :)
1. vagyok. 6 éve szültem a farfekvéses babát. Az igaz, hogy nem minden doki vállalja be, meg hát sok minden függvénye. Pl. nálunk azért lehetett, mert magas vagyok, és a baba "csak" 3kg 40 deka volt. De az tény, hogy jóval nagyobb gátmetszés van ilyenkor, mint síma szülésnél.
De azért nem árt vigyázni az ilyen szüléssel. Lehet, hogy még egyszer nem vállalnám be. Egyrész mert sokkal fájdalmasabb a kitolási szakasz (tapasztalat), másrészt meg nagyobb a komplikáció esélye, ami nálunk részben be is vált, ugyanis elrepedt a baba bal combcsontja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!