Ez jo etrend egy 2 eves kisfiunak? Bovebben lent
mindennap reggel tejet iszik a kicsi(kakaoval izesitve)reggelije altalaban: szalamis szendvics, majkremes kenyer, piritos, 2 tojasos rantotta, kalacs, fustolt virsli
ebedre: Hetfo: gulyasleves, krumpli fozelekkel fasirttal, vacsira bundaskenyer, Kedd:Milanoi , vacsira: szendvics , Szerda: Raguleves leves, palacsinta, vacsira:sult csirkemell kis krumplival, Csutortok:Majgomboc leves, Rakott teszta, vacsira bundas kenyer zoldseggel, Pentek Frankfurti leves, Tepsis csirke parolt rizsa, vacsira altalaban az ebed masodikjat eszi, Szombat: Gyumolcs leves, Rakott kelkaposzta, Vasarnap Husleves, Rizses porkolt....Ez jo etrend a kicsinek?koszonom, mas anyukak mien foetelt csinalnak egy heten?
Te minden héten ugyan azokat főzöd?
Ha igen, akkor nem jó, egy csomó minden hiányzik belőle. Ha ez csak egy példa, akkor jó, bár szerintem egy kicsit sok, én nem főzök minden nap. Tegnap pl. csináltam paprikás krumplit nokedlivel, és ma is az lesz az ebéd (vagyis volt, de a kislányom semmit nem evett a fáradtságtól, így az uzsija is ez lesz).
Nálunk így néznek ki az étkezések:
Reggeli: valamilyen hideg kaja, amiket leírtál + főtt tojás, tükör tojás, ezekhez zöldség, sajt.
Ebéd: Leves nincs, vagyis csak ritkán, elég neki egy fogás. Különböző főzelékek, sült/rátnott husik (csirke, disznó általában), pörköltek, tészták (ha nem érek rá főzni, akkor túrós-tejfölös tészta és kész-ez nagyon ritka, hogy csak ennyi,de megesik).
Uzsonna: általában joghurt, vagy gyümölcs saláta (kivi, mandarin, banán, alma, ananász összekeverve, az egész családnak elég). Ilyenkor lehet egy kis nasi (pl. kuki, tegnap francia drazsét evett pár darabot, túrórudi).
Vacsora: Általában ugyanaz mint reggelire (vagyis ha reggel virsli volt, akkor vacsira nem az, de ugyanazokból a kajákból válogatok mint reggelire). Fürdés után 2 dl kakaó tejjel.
A te gyermeked mikor eszik gyümölcsöt, zöldséget? Mert most nézem, de nem látom mikorra írtad.
2 éves kislány anyukája.
de furcsa! nem unja meg???
nem éppen változatos, szerintem egyáltalán nem jó. persze lehet, hogy félreértettem és akkor persze jó, de nekem az is furcsa, hogy ennyi kenyeret és levest eszik.
hol a főzelék?
nálunk így néz ki:
reggeli kakaó (9h)
10órai gyümölcs
ebéd főzelék
uzsonna szendvics, nasi, keksz, péksüti, valami gluténes cucc
vacsora: leves+ egytálétel vagy tésztás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!