Anyukák hogy lehet ezt túlélni? :' ( Hasonló helyzetben valaki?
Csütr. este a fiamat egy percre magára hagytam az üres kádban, és leforrázta magát. Mindkét talpáról leégett a bőr, felküldtek minket Pestre a Betsheda kórházba. Annyit mondanak, hogy közepesen súlyos. Ma még nem javult semmit sem, fáj neki nagyon. Mindennap kötözik, addig kell itt lennie amíg ki nem derül, hogy visszanő e a bőre, vagy plasztikázni kell. Egyszerűen nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, nem alszom, csak sírok. Ráadásul tetézi a bajt az is, hogy 200km-rel arrébb lakunk és nem engedik, hogy ott maradjak vele. Sem fizetős szobában, sem sehol. Annyit sikerült kiharcolnom, hogy én etessem, tegyem le este aludni, majd reggel ébredésre vissza.
Aki volt hasonló helyzetben kérem adjon tanácsot! Mikorra várhatok gyógyulást? :'( 16 hós a kicsi.
Balesetek sajnos vannak, sajnállak benneteket nagyon és megértelek, hogy rossz a lelkiismereted, de ilyen előfordul. Ilyen az élet. Viszont: nincs olyan, hogy nem maradhatsz a gyerekeddel, alanyi jogon jár nektek, nem küldhetnek haza!
Másik: van foreveres ismerősöd? Vegyél First - öt és fújd vele éjjel-nappal, akár félóránként. Nálunk már a kórházban is ezt használják, külföldön pedig már nagyon régóta még a mentő- és tűzoltóautóknak is kötelező felszerelése. Gyönyörűen gyógyítja a legcsúnyább égést is és azonnal csillapítja a fájdalmat!!!
Barátnőm kislányának a hasa lett nagyon durván leforrázva, az anyja maga kezelte firsttel, nem engedte, hogy egyebet tegyenek rá. A gyerek nem sírt, mert nem fájt neki, gyakorlatilag szinte nyomtalanul gyógyult, egy nagyon halovány elszíneződés van csak a bőrén, de szép sima, nem kellett plasztikázni. Harmadannyi idő alatt gyógyult a seb, az orvosok nem akartak hinni a szemüknek. Azóta náluk is alapfelszerelés a kórházban a first.
Mielőbbi gyógyulást!!
5-ös válaszoló és mindenki: soha de soha nem szabad magára hagyni babát, ha nem helyezted előbb biztonságba. Ha tápszert kell csinálnod, vagy bármi, akkor inkább tedd be a kiságyába arra az időre. Fürdetés közben meg pláne nem szabad egyedül hagyni, bármilyen kicsi is a lakás. Nálunk a zöldségesünknek volt nagyon szörnyű balesete, de ez még kb. 30 évvel ezelőtt történt. Fürdette a kisbabát, és csöngettek, ő pedig kiszaladt, mire visszaért, a kisbaba megfulladt a vízben. Szörnyű.
Kedves kérdező, a lelkifurdalásod természetes, biztosan sokáig okolod majd magad, de hidd el, hogy balesetek a legóvatosabb, leggondosabb szülőkkel is megtörténhetnek, 99%-unk a szerencsének köszönheti, hogy a babánkkal nem történt semmi nagyobb baj, nem azért, mert mi annyira meg tudnánk óvni a babánkat mindentől. Ezentúl biztosan még óvatosabb leszel, minket többieket pedig a te eseted gondolkoztat el, hogy még jobban figyeljünk a gyerekünkre. Mielőbbi gyógyulást kívánok nektek!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a bíztató szavakat, ránk fér :(
Tudom, hogy máskor is megtörténhetett volna, de ez sajos nálam jött össze.
Annyit mondtak, hogy az osztályvezető (aki már nagymama) nem engedélyezi a bent alvást a járkálásra, kupira, betegek zavarására való tekintettel. Holnap felkeresem, kijárok minden lehetőséget. Tegnap kötözték, akkor még sajnos semmi változás nem volt.
Még egy dolog jutott eszembe: az aloe first mellé, ha van ismerősödnek, bárkinek bioptron lámpája (vagy más nevű, de polarizált fényű gyógylámpája), ez is csodákat tesz az égéssel! Szerintem a kórházba (főleg ha ilyen hülye hozzáállásuk van) nem engedik be, de amint hazaengedik, használjátok, ha van lehetőség.
A lelkiismereteddel akkor tudsz elszámolni, ha belátod, hogy nem szupermen senki, nem tudunk mindig mindent tökéletesen csinálni. Nyilván soha nem jutott eszedbe, hogy gond lehet, míg otthagyod 1 percre a kádban, biztos óvatos vagy minden téren, mint mi anyák általában. De tényleg bárkivel előfordulhat hasonló. Én pl nem forráztam még le a gyerekeket, de addig nem is jutott eszembe ez a veszélyforrás (hogy az üres kádban is lehet baleset), míg nem láttam a fókuszban (vagy naplóban) a riportot a kisfiúról, akit ilyen baleset ért. Akkor letekertük a bojlert, ha a legforróbban folyatom, akkor se okoz fájdalmat. De mondom, ez csak egy dolog, és egy szomorú sztorit kellett, hogy lássak ehhez. És ezzel mind így vagyunk, bár Te köszönted meg a biztató és együttérző szavakat, lényegében köszönettel mi tartozunk Neked, hogy leírtad, mert így még jobban figyel mindenki.
Tarts ki, és ahogy írták többen, nem ez a szabály ilyen esetben a bent tartózkodásra, nem az a fontos, hogy az osztályvezető nem szereti a "kupit".
Hívd fel a Szószóló - alapítvány a betegek jogaiért egyesületet és mondd el a problémád. A telfonszámuk: Tel: (061) 210 0069.
Én is kizártnak tartom, hogy egy 16 hónapos kisbaba mellett ne lehessen ott az édesanyja napi 24 órában. Bár nem ismerem az ide vonatkozó szabályokat, csak így laikusként tartom embertelennek, ha egy ilyen pici gyereket megfosztanak ettől. Az egyesület biztos, hogy meg tudja mondani konkrétan, hogy mik a vonatkozó szabályok! Hívd fel őket. (Vagy biztos, hogy a kórházban is van betegjogi képviselő.)
Hát ha az egyik orvos ezt mondta, biztosan így van. Ha valaki szólna érte, hivatkozz csak rá..
Így egyébként minden nap bejársz? Nincs ismerősötök Pesten? Esetleg arra nem gondoltál, hogy egy szállón alszol? Csak könnyebb lenne, mint utazgatni.
Köszönöm a válaszaitokat! Mivel nem voltunk itthon, így nem tudtam írni!
Az osztályvezetővel beszéltem, aki közölte, hogy betiltott lett a kórházban tartózkodás 10-6-ig, mert egyes szülők átjáróházat csináltak. Igen nagyon sokáig ingáztunk mivel a párom Pesten dolgozik. Így 3kor elindultunk, este 10re hazaértünk. Ez ment napokig, majd hét elején feljöttünk és rokonoknál maradtunk, egyszerűbb és gazdaságosabb volt. Ezt a kórházat SENKINEK nem ajánlom egy cseppet sem! BUNKÓK, nem segítenek semmiben, rongynak nézik az embert. Szerencsére pénteken kiengedték, mert beindult a bőr termelődése így nem kell plasztikázni, viszont kétnaponta fel kell hordani Pestre, mert nem engedik másik kórházba hordani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!