Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet levágni egy 9...

Hogy lehet levágni egy 9 hónapos izgő-mozgó baba haját?

Figyelt kérdés
Elég hosszú már a fiam haja, és sokáig tart megszárítani fürdés után, ezért gondoltam, hogy le kellene vágni neki. Van itthon gépünk, vagy inkább vigyem fodrászhoz. Eléggé mocorgós.
2012. jan. 7. 12:39
 1/8 anonim ***** válasza:

Apa fogja le, te meg vágd le neki géppel (vagy fordítva).

Vagy menjetek el fodrászhoz, fogd le, és amíg ordít (vagy ha mázlid van, akkor nem ordít), addig gyorsan levágja a fodrász.

Mi először itthon vágtuk mindkét gyereknek géppel. Emiatt nem vittem volna fodrászhoz, de nekünk van gyakorlatunk a gép használatában, nem bénáztunk, hanem gyorsan letoltuk a gyerekek haját.

Azóta már fodrászhoz járunk inkább.

2012. jan. 7. 12:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Ahogy az első válaszoló írja, apa ölébe vesz, legogja, te meg gyorsan letúrod:) sírás ordítás, szerintem a hangtól fél mint az orszívásnál, de 5 perc, annyit kibír, utánna meglátod teljesen más lesz az arca, igazi kispasi lesz!
2012. jan. 7. 12:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Mifelénk egy éves korig nem vágják a gyerek haját, mert "rövid lesz az esze", ergo buta lesz. (Húgomnak is fél évesen már vágták a haját: és tényleg!)

A másik, hogy ha látta már, ti hogy használjátok a hajvágó gépet, és megfoghatja a burkolatát, érzi ahogy rezeg, hallja, ahogy zúg, de nem bánt, akkor nem fog félni.

Arra készüljetek fel, hogy esetleg fél úton meggondolja magát, és ollóval kell utána nyirbálni, vagy fodrászhoz vinni.

Van, aki kisfiúnak először borotválta a fejét: hangtalan, fájdalommentes, és két hét múlva olyan, mintha géppel vágták volna.

Viszont ne legyen olyan, amikor az egyikőtök erővel fogja, a másik vágja, ő meg ordít, mert a következő tíz évben ez lesz minden hajvágásnál.

Ha elsőre nem sikerül tökéletesre, mert sokat mozog, hát bumm! Most úgyis sapka kell, tavaszra meg már nyugodtabban ül. ;)

2012. jan. 7. 12:56
 4/8 anonim ***** válasza:
13 hónapos fiam haját úgy vágtam le, hogy mindig mentem utána a fürdőszobában a géppel:))) ha lefogtuk volna, csak üvöltés lett volna belőle. Játszott a szárítógép gombjaival, meg le-föl rohangált, én meg mentem utána és nyírtam a haját géppel. Kb. 10 perc volt mire a nagy haját lenyírtam.
2012. jan. 7. 13:05
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha lefogjátok csak meg fogja utálni a hajvágást,az istenért nem fogjátok tudni levágni a haját,és ha mindig géppel vágjátok neki akkor annyira megfog erősödni a haja,hogy csak felfelé fog nőni,mármint"söprű"haja lesz!

Én fürdés közben vágtam át neki ollóval,amikor a játékaival játszott!kb.5 perc volt.

2012. jan. 7. 13:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Érdekes az én gyerekeimnek nem lett söprű feje, nem felfele nőtt a haj, hanem ahogy kell. Géppel vágtuk.
2012. jan. 7. 14:03
 7/8 anonim ***** válasza:
nem söprű fejről volt szó!!!
2012. jan. 7. 14:08
 8/8 anonim ***** válasza:
én ezt a rövid lesz az esze szöveget nem értem,kisfiamnak egyszer levágtuk 2 hónaposan mert rengeteg haja volt és nagyon izzadt nyáron,meg most is terveztem a fülénél,mert megint nagyon hosszú,érdekes módon nagyon okos,és értelmes a kisfiam
2012. jan. 7. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!